Recept koktel Downton Abbey: Koktel od grožđa Dowager

(Slika: Maureen Petrosky)

Ti, ja i milijuni drugih upravo smo dobili naš Downton Abbey popraviti prošlu nedjelju. Nakon što smo izgledali kao godinama, ponovno smo ispunili naše domove s tom neizbrisivom tematskom pjesmom. Nedjeljna premijera pokazala je da će četvrta četvrtina zasigurno donijeti mnogo veličanstvenih trenutaka – i naravno još nekoliko linija od fantastične Maggie Smithove prikaze grofovske grofa. Za ovaj sretan sat, uzbuđujemo tost u čast nedvojbeno neukusne Violet Crawley.

(Slika: Maureen Petrosky)

Ima toliko toga za obožavanje ove serije, ali zingeri koje je isporučio Violet Crawley, najpoznatiji kao grofnica Dowagera, jedan su od najljepših trenutaka. Ograničenje u njezinoj isporuci redaka kao što je “siromašni Edith” ili njezin jako ozbiljan, ali jednostavan odgovor, “Stvarno?” uhvatiti gledatelja ostavljajući nas neugodno podrigivanje i pljesak sve odjednom.

Među mojim omiljenim citatima majstorice Maggie su: njezin odgovor Sir Richardu kad kaže da sumnja da će se ponovno sastati, na što joj odgovara: “Obećavate li?” I moj omiljeni citat svih vremena iz sezone, “Što je vikend?”

Svaki od njih, uz bezbroj drugih, zaslužuje tost. Dakle, kako bismo dodali na našu već nevjerojatnu zbirku Downton Abbey koktela, ovaj tjedan sretan sat je sve o Countow grobnice.

Dok se ne pije puno osim čaja na emisiji, ne bih se iznenadila ako u sebi sklizne grudicu. U prošlosti je primijetila da su neki kokteli bili previše uzbudljivi da joj se tako rano navečer, ali čini se da je prikladna za takvu prigodu. U jednoj čaši sumiraju našu grofovsku groficu pićem koje je ukusno, nezaboravno i donosi zing s dodatkom Fernet Branca.

Evo za povratak Downton Abbey i lijepu malu količinu za vas koji će vam poslužiti na vašoj Four Season Four premier party.

Grofica grofa

Poslužuje 1


1 1/2 unce gina


1 1/2 unce slatkog vermuta


3 crtice Fernet Branca


1 1/2 unce klub soda, ohlađen

Narančasti uvijanje za ukras

U koktele shaker ispunjen ledom, kombinirajte gin, slatki vermut i Fernet Branca. Umiješajte dok se ne ohladi, a zatim napunite čašom kupusa. Vrh s klice soda.

Pokrenite narančastu stranu narančine kore oko stakla i zakrenite da biste izrazili ulja. Ispustite u staklo ili usjek na rub stakla.

Recipe Notes

  • Možete zamijeniti pjenušavo vino za klub soda.