Recept: Jersey salata

(Slika: Joe Lingeman)

Seattle nije poznat kao pizzerija. Ali Delancey, peksa u Seattleu u vlasništvu Brandon Pettit i Molly Wizenberg (od Orangette slave), istodobno je redovna zajednica pizze i vrhunska destinacija za svjetske fooderate. Idite za pile od tankih korica koje su pucale na drvo, a ne zaboravite ostatak jelovnika. Sezonska rotacija salata (uključujući njihovu Jersey Salatu, stvorenu da se pokloni Brandonovoj sjećanjima iz djetinjstva iz New Jerseya), ne mogu propustiti.

Jersey je najsavršenija inkarnacija onoga što možete naći u pizzeriji u Garden Stateu – zelenu salatu, mrkve, kupus, krutonu i predjelu od octa, koji se svi bacaju u debelom hrpom koji ima ukus u kući u Seattleu. Sve sam, to čini ubojiti obrok. Ako bi samo vaši blagavaoni tražili od vas da odlučite između sirovog i svježe pečenog čokoladnog kolačića s morskom soli, način na koji poslužitelji rade nakon večere u Delancey.

(Slika: Charity Burggraaf)

Jelska salata

Poslužuje 6

Za njemačke krune:

1 žličica suhe oregano


1/2 čajnu žličicu košer soli


1/2 čajna žličica češnjaka u prahu


1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra


3 žlice maslinovog ulja


4 šalice (1-inča) kockica kruha, od oko 1/2 baguette

Za Jersey dressing:

1/2 šalice octa crvenog vina


1/2 šalice fino usitnjene Grana Padano ili parmezanski sir


2 žličice češnjaka u prahu


1 čajnu žličicu košer soli


1 žličica suhe oregano


1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra


1/8 čajna žličica crvene paprike pahuljice

Štrcaljku (neobavezno)

1 šalice maslinovog ulja

Za salatu:

1 glavu romaine salate, izrezbarene u 1-inčni komadi


2 šalice tanke crvene kupusa (od oko 1/4 male glave)


1 veliki mrkvu, ljušteno i izrezano s povrtnim ljuštura u vrpce


2 unci fino usitnjen Grano Padano ili parmezanski sir

Napravite krutonske: Rasporedite stalak u sredini pećnice i zagrijte na 350 ° F. Stavite oregano, sol, češnjak u prahu i papar u malu zdjelicu i promiješajte da se kombinirate; Staviti na stranu.

Stavite kockice kruha i ulja u posudu za medije i bacajte ih da se kombiniraju. Stavite na stranu da potopite nekoliko minuta, a zatim dodajte smjesu origano i bacajte na kaput.

Prosijite krutonske listove na obodnom limu za pečenje u ravnom sloju. Pecite dok lagano ne zasušite, oko 10 minuta. To čini oko 3 šalice krutona; trebat će vam 1 šalicu za salatu.

Napravite preljev: Stavite ocat, sir, prašak od češnjaka, sol, origano, crni papar, paprike i šećer, ako se koristite u srednjoj zdjeli i umutite u kombinaciju.

Dok miješaju, polako iscrtavajte ulje u mješavinu octene kiseline dok se ne emulgira. To čini oko 2 šalice, trebat će vam 1/4 do 1/2 šalice za salatu.

Napravite salatu: Stavite romaine, kupus i mrkve u veliku zdjelu, ispucati oko 1/4 šalice odjeće, i bacajte da se kombiniraju. Okusite i dodajte još odijela, ako je potrebno. Dodajte 1 čašu krutona i ponovno bacajte. Vrh s više ribanih sira i odmah poslužiti, jer je ova salata najbolje jede odmah.

Recipe Notes

  • Sir: Upotrijebite rasparnu stranu kutija rezača da biste dobili vrlo fino usitnjeni sir, sličan teksturi u Kraft parmezanom od zelenog kanistera.
  • Skladištenje: Preostali krutoni mogu se pohraniti u hermetični spremnik na sobnoj temperaturi nekoliko dana. Preostalo preljev se može pohraniti u hermetičan spremnik u hladnjaku do 5 dana. Ponovno umuti prije upotrebe.