Recept: jednostavni limun-đumbirski špinat

(Slika: Maria Siriano)

Ako ste, poput mene, udario odabirom desne strane za večeru, ovaj recept špinat zaslužuje stajanje u rotaciji plana obroka. Uhvatite gumb svježeg đumbira i limuna – napravit ćemo jednu od mojih najdražih omiljenih posuda za špinat. Ne samo da je pakiran s laganim, osvježavajućim okusima i spreman za nekoliko minuta, već i sa svime što ste napravili.

Započnite s više špinata nego što mislite da vam je potrebna

Špinat je divlji prijevarni sastojak. Dok je ta standardna vrećica od šest unca više nego dovoljna da napravi salatu koja hrani nekoliko ljudi, kada ga pecite na ploči za ploče, kuhajte gotovo ništa. Ako ste ikada kuhali špinat, točno znate o čemu govorim.

(Slika: Maria Siriano)

Ključ za čavlima ove jednostavne strane u tjednu je da uvijek počnete s više zelenila nego što mislite da vam je potrebna. Ako se čini previše, to je vjerojatno samo u pravu. Recimo vam također šetnje dodavanjem špinata u serijama i redovitim miješanjem. Ovaj važan korak osigurava da špinat ostane u loncu umjesto da se prolijeva po cijeloj pećnici.

Iako je ovo ukusno jelo kada je toplo, nekoliko ga ugriza, a još uvijek drži hladno iz hladnjaka može vas pretvoriti u užitak hladne kuhane zelje.


Jednostavan limun-đumbir špinat

Poslužuje 4

 • 2 žlice

  maslinovo ulje

 • 1 gomila žlica

  ribani oguljeni svježi đumbir

 • 1 1/2 funti

  baby špinat

 • 1/2 čajna žličica

  košer soli

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • 2 žlice

  svježe stisnutu limunovom soku

Toplina ulja u nizozemskoj peći ili velikom loncu na srednjoj toplini dok ne treperi. Dodajte đumbir i kuhajte, stalno miješajte dok ne mirisate, oko 30 sekundi.

Dodajte špinat u 2 do 3 šarže zajedno s solom i paprom u prvoj seriji. Koristite kopče za bacanje lišća nakon svakog dodavanja. Kuhajte, povremeno miješajući, sve dok natečeno, 3 do 4 minute. Izvadite iz vrućine i promiješajte sok od limuna.

Recipe Notes

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u pokrivenu posudu u hladnjaku do 5 dana.

  Ovaj kremasti balsamski gljiva piletina je jednootkrivena čuda