Recept: Jednostavna salata arugula

(Slika: Joe Lingeman)

Moj suprug i ja donosimo salatu na naš stol za večeru gotovo svake noći. Nikada nisu dosadne stvari, već zelene – teški brojevi koji mogu imati tu i tamo pletivo da bi stvari bile zanimljive. Peppery rrugla salata je ona koja je teško ponavljati – pogotovo ovaj. To je inspiriran verzijama koje smo se zadržali na nekim od naših omiljenih pizza mjesta prije nego što smo brzo shvatili da je sve previše lako napraviti kod kuće sami.

(Slika: Joe Lingeman)

Jedina salata koju trebate napraviti na Pizza Night

Ova salata s tri sastojka je ona koja jedva treba recept – napravite jednom, a vi ćete ga iz memorije odavde izvaditi. To je jedna zdjela afera, budući da se vinaigrette limuna u zdjelu poslužuje prije nego što se rucica dobije. Onda dodate Parmesan na vrh (obrijane tako da dobijete slanu dobrotu i malo mrvljive teksture u svakom zagrizu) i poslužite.

To je salata koja neće nadvladati vašu omiljenu pizzu ili, doista, ništa, pa ne ustručavajte se poslužiti uz tjesteninu, pečenu piletinu ili bilo što drugo što se večeras nalazi na večeri.


Jednostavna salata arugula

Poslužuje 4 do 6

 • 2 žlice

  maslinovo ulje

 • 2 žlice

  svježe stisnutu limunovom soku

 • 1/8 čajna žličica

  košer soli

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 5 unci

  rucum (oko 5 pakiranih čaša)

 • 2 unci

  obrijan parmezanski sir (oko 2/3 šalice)

Namjesti maslinovo ulje, sok od limuna, sol i nekoliko mljevenja crnog papra zajedno u veliku zdjelu. Dodajte rucu i bacajte da se kombiniraju. Vrh s obrijanim parmezanom i odmah poslužite.

Recipe Notes

Naprijed: Odijevanje se može napraviti do 5 dana ispred vremena i spremiti u hermetičan spremnik u hladnjaku. Rewhisk ponovno prije uporabe.