Recept: Instant Mac i sir u mješovitoj posudi

Kada ono što tražite je krajnji jestivi dar koji će osvojiti srca (i želudac), vrijeme je da odu izravno u nostalgijsku udobnost. Sastavljen u visokom staklenku, ovaj DIY instant mač i sir prelaze izvan svega što ćete naći u kutiji i kuhate u vrhunsku večeru za hranjenje cijelog stola.

Zašto dati dar Mac i Sir

Mac i sir u staklenku su više od dijeljenja neodoljive udobne hrane s onima koje volite – riječ je o darivanju praktičnosti. Ovo je vaš način da posudite ruku za pomoć i učinite što lakšom uzimajući večeru na stolu. Također je praktičnost za vas, jer je nevjerojatno lako sastaviti – nije potrebno kuhanje.

Za razliku od kositra od domaćih kolačića, to je dar koji se održava i za narednih mjeseci. Neka sretni primatelj smjesti ovaj jelo za brzo kuhanje u odmaralište i raduje se u ugodnoj večeri u tjednu kada se redovita (aka zauzeta) rutina vraća nakon požurke.

Skupljanje Maca i Sirena u zidarskoj posudi

Čak i ako ne razmišljate o DIY-eru, to je dar za DIY koji se ne može lakše sastaviti. Trebat će vam pet stavki da biste započeli.

 1. Dvaputni široki usta Mason jar: Dovoljno dovoljno da drži šaku tjestenine.
 2. Papir ili papir od voska: Izrežite oko iste veličine kao dno posude. To se koristi za odjeljivanje praška sira i školjaka.
 3. Praškasti sir od purina: Ovo će se kuhati u kremasti, sirevarski umak.
 4. Jedan kilogram srednjih školjaka tjestenine: Dosta za hranjenje cijelog stola.
 5. Odjeća za odmor (recept kartica i lijepa vrpca): Uključite receptnu karticu s uputama za kuhanje.

Dodajte prašak za sir na dno staklenke i nagnite posudu tako da se sir nasadi u ravnomjernom sloju. Na vrhu s krugom pergamena ili voskom papira, ispunite ostatak posude s školjkama tjestenine. Koristite prilično blagotvornu vrpcu kako biste priložili recept karticu s uputama za kuhanje oko vrha staklenke.

  Tukaj je, kako lahko prihranite pri celi hrani med dnevom Amazonskega dneva

Kupujte ovaj poklon

 • Dvo-kvartni široki vosak putem Amazon
 • Puder Cheheddar Cheese putem Amazon

(Slika kredita: Lauren Volo)

Prilagodite svoj Mac i sir

Teško je pobijediti klasičnu zdjelu kremastih školjaka i sira, ali za svakoga tko bi mogao uživati ​​u okusu, ovo je jednostavan dar za prilagodbu.

 • Dajte joj pikantan uvrt: Umiješajte 1/4 čajnu žlicu crvena paprika u prah sira.
 • Dajte mu taco twist: Umiješajte 1 čajnu žličicu čili prah, 1 čajnu žlicu tlo kim, 1/2 čajna žličica paprika, i 1/4 čajnu žlicu češnjak u prahu u prah sira.
 • Dajte joj twist inspiriran srednjoistočnom: Umiješajte 1 čajnu žličicu za’atar u prah sira.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Kuhanje Mac i Sir

Pomozite sretnom primatelju ovog poklona da dovede večeru na stol uključivanjem receptorske kartice s uputama za kuhanje. Evo što želite uključiti.

 1. Kuhajte ljuske do al dente, oko 5 minuta. Ispustite vodu iz posude.
 2. Namotati zajedno prah sira, 1 šalicu mlijeka (cijeli ili 2%) i 1/2 čajnu žličicu košer soli u zdjeli.
 3. Toplinske ljuske i 1 štapić slanog maslaca preko niske topline. Miješajte da rastopite maslac i kapute.
 4. Dodajte mlijeko i sir.
 5. Miješajte dok smjesa ne bude zgusnuta i prevučene školjke. Poslužite odmah.

Instant Mac i sir u mješovitoj posudi

Poslužuje 6 do 8

 • Za staklenku:
 • 1 funta

  srednje sušene školjke tjestenine ili makaroni

 • 1 1/4 šalice

  cheddar sira

 • Za kuhanje:
 • 1 kupa

  cijele ili 2% mlijeka

 • 1/2 čajna žličica

  košer soli

 • 8 žlice

  (1 štapić) slanog maslaca, kocke

Skupite staklenku: Izrežite okrugli papir ili papir od voska koji je isti promjer kao i otvaranje posude.

Stavite prah od sira u 2-kvart široki otvor Mason jar, i nagnite jar po potrebi kako bi stvorili ravnomjerni sloj na dnu. Na vrhu sira s obrubom pergamena ili voska. Ulijte u ljuske. Zalijepite posudu i vezu s vrpcom i oznakom koja sadrži upute za kuhanje.

Kuhajte mač i sir: Donesite veliki lonac slane vode do kuhanja. Dodajte tjesteninu i promiješajte kako biste izbjegli da se tjestenina sklizne ili se lijepi na stranu posude. Kuhajte dok su školjke al dente i ne sasvim potpuno natječe, oko 5 minuta. U međuvremenu, prašak za prašak, mlijeko i sol umijte zajedno u veliku mjernu posudu ili zdjelu; Staviti na stranu

Ispustite vodu iz tjestenine. Vratite tjesteninu u lonac i stavite na laganu vrućinu. Dodajte maslac i promiješajte dok se ne rastopi, a školjke su ravnomjerno obložene. Dodajte smjesu sira i mlijeka i promiješajte dok se tijesto dobro ne obloži, a umak se zgušnjava, ali se ne potpuno apsorbira, 3 do 5 minuta. Poslužite odmah.

Recipe Notes

Skladištenje: Spremite staklenku u ostava do 3 mjeseca. Kuhani ostaci mogu se čuvati u pokrivenom spremniku u hladnjaku do 3 dana.