Recept: Ina Garten’s Parmesan pržena tikvica

(Slika: Quentin Bacon)

Kada planirate datum u noć, želite receptima koji daju okus i prezentaciju, ali nemojte se cijelu večer pripremati. Ovaj recept za parmezane pržene tikvice iz Ina Gartenove nove kuharice, Kuhanje za Jeffreyja, savršeno je prilagođen svim vašim potrebama.

Ovaj recept je lako skalabilan, bez obzira jeste li ga za dvije osobe za ugodnu večer kod kuće ili za veću grupu za potluck ili večeru.

Što se tiče posluživanja, Ina bilježi da “možete ga poslužiti vruće iz pećnice ili na sobnoj temperaturi kao dio švedskog stola, gdje veliki tanjur prženih tikvica izgleda divno.”


Parmesan pržena tikvica

Poslužuje 6 do 8

 • 6

  srednje tikvice (ukupno 2 1/2 do 3 funte)

 • Dobar maslinovo ulje

 • Koser sol i svježe mljeveni crni papar

 • 1 žlica

  mljeveno češnjak (3 češnja)

 • 2 žlice

  mljeveno svježe lišće od peršina

 • 2 žlice

  juliennirano svježe bosiljko lišće

 • 1/2 kupa

  svježe ribani talijanski parmezanski sir

 • 3/4 kupa

  panko (japanski pečeni kruh)

Zagrijte pećnicu na 425 ° F.

Nasjeckajte kravatu tikvica, odrežite ih na polovini duljine, i izvucite mali kanal sjemena s redovitom čajnom žlicom. Stavite tikvice u jedan sloj na posudu za lima, opširno četkajte s maslinovim uljem i okrenite tikvice sa strane. Pospite sa 1 čajna žličica soli i peče 12 do 15 minuta, sve dok ne budete nježni, ali još uvijek čvrsto pri ispitivanju s vrškom malog noža za šivanje.

U međuvremenu, napravite mrvice kruha. U srednjoj zdjeli, kombinirajte češnjak, peršin, bosiljak, parmezan, 1 čajnu žličicu soli i 1/2 žličice papra. Dodajte panko i 3 1/2 žlice ulja i dobro izmiješajte.

Okrenite tikvice srezanim stranom prema gore i žlicom u obliku žličice žlice mješavine panka ravnomjerno na svakoj tikvici. Pecite još 8 do 10 minuta, dok se panko hrđa. Poslužite vrućim, toplim ili na sobnoj temperaturi.

Naprijed: Pripremite tikvice i mješavinu mrvice zasebno i držite se u hladnjaku do jednog dana. Pecite prije posluživanja.

Recipe Notes

Ponovno izdanje s dopuštenjem Kuhanje za Jeffreyja by Ina Garten, autorsko pravo (c) 2016. Objavio Clarkson Potter.

Nabavite Ininu novu knjigu: Kuhanje za Jeffreyja na Amazonu