Recept: Ina Garten je vragova hrana

(Slika: Quentin Bacon)

Bez datuma u noći bilo bi potpuno bez posebnog deserta. Ovo je kolač od slatkog čokolade iz Ina Gartenove nove kuharice, Kuhanje za Jeffreyja, dolazi s strategijom naprijed kako biste mogli završiti svoju večer na slatkoj noti, a da ne probijete znoj.

(Slika: Quentin Bacon)

Dvodnevni plan

Četverokrilna kolača s domaćim buttercreamom može se činiti kao puno posla, ali Ina ima veliki savjet za održavanje stvari: “Jednog dana peku kolače i napunite krupicu i skupljajte kolače tako da nije previše zastrašujuće „. Pametan!

Ovaj recept donosi puno kolača za dvije osobe, ali ostaci su uvijek izvrsni uz šalicu kave sljedećeg jutra. Ili, možete donijeti kriške na posao kako biste podijelili sa svojim kolegama u sobi za stanke u uredu – razgovarajte o popodnevnom pick-up-upu!


Ina Garten je vražja hrana

Izrađuje jedan 9-inčni 4-slojni kolač; služi 12 do 16

 • 3/4 funta

  (3 štapića) bez slanog maslaca, na sobnoj temperaturi

 • 2 1/4 šalice

  šećer

 • 4

  ekstra velikih jaja, na sobnoj temperaturi

 • 4 žličice

  čist ekstrakt vanilije

 • 3/4 kupa

  nezaslađen kakaov prah, kao što je Pernigotti

 • 3/4 kupa

  vruća pivo kava ili espresso

 • 3 šalice

  svestrano brašno

 • 1 čajna žličica

  soda bikarbona

 • 1 čajna žličica

  prašak za pecivo

 • 1 1/2 žličice

  košer soli

 • 1 kupa

  kiselo vrhnje

 • Kremasti krem ​​kave (slijedi recept)

 • Čokoladni espresso grah (za ukras)

Zagrijte pećnicu na 350 ° F. Mastrite dva 9 × 2-inčna okrugla kolača, pričvrstite ih s pergamentnim papirom, zatim mastite i brašno. Staviti na stranu.

U zdjelu električne mješalice opremljene pričvršćivanjem lopatice, maslac i šećer medijajte na srednjoj brzini 3 minute, sve dok ne postane lagano i sočno. Na maloj brzini dodajte jaja, jednu po jednu. Dodajte vanilije i tuku dok se ne dobro promiješate, išite zdjelu gumenom lopaticom.

Namjestite kakaov prah i vruću kavu zajedno u malu zdjelu. S mješalicom na niskoj, dodajte ga u tijesto.

U srednjoj zdjeli, prosijati zajedno brašno, soda za pečenje, prašak za pecivo i sol. S mješalicom na niskoj, polako dodajte pola brašna smjesu na tijesto, zatim sve kiselo vrhnje, a zatim preostalu smjesu brašna, miješajući svaki dodavanje do kombinaciji. S gumenom lopaticom, savijte tijesto dok se ne dobro izmiješa.

Podijelite tijesto ravnomjerno između dvaju pripremljenih posuda i izravnajte vrhove. Pecite 30 do 35 minuta, sve dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čisto. Hladite se u posudama 30 minuta, iskočite na stalak za pečenje i posve hladite.

Da biste zamrznuli kolače, položi ih vodoravno s dugim, tankim nožem (vidi napomenu). Stavite dno prvog kolača, s lijevom stranom prema gore, na ravnu ploču za posluživanje i širite tanki sloj lužnjaka samo na vrhu (a ne na stranama) s paletnim nožem. Stavite vrh prve kolače, s lijevom stranom prema dolje, na vrh i tanko mraz samo vrh. Zatim stavite gornji sloj drugog kolača na vrh, s lijevom stranom prema gore i tanko mraz. Konačno, postavite donji sloj drugog kolača s donjom stranom prema gore (tako da je gornji dio kolača ravna). Zamrzni vrh i stranice tortu.

Zagrijte paletni nož ili špatula za glazuru u vrućoj vodi, otpakirajte višak vode i upotrijebite ga za glatko tijesto na stranama i na vrhu kolača. Nastavite zagrijavati nož palete i istresite suvišnu vodu dok krupica nije glatka. (Stalak za kolače koji će se okretati olakšat će.) Ako postoji dodatna krmača, napunite torbicu za ukrašavanje. Ukrasite čokoladnim espresso grahom.

Recipe Notes

Naprijed: Pecite i zamrnite kolač u potpunosti, pokrijte plastičnom folijom i držite u hladnjaku do 3 dana. Poslužite na sobnoj temperaturi.

Bilješka: Ina koristi ražnjeve i dugi, tanki fleksibilni nož za rezanje kolača ravnomjerno.

Ponovno izdanje s dopuštenjem Kuhanje za Jeffreyja by Ina Garten, autorsko pravo (c) 2016. Objavio Clarkson Potter.

  Kako napraviti bilo koji voće Crisp u 4 jednostavna koraka