Recept: dva sastojka keksa

Jeste li znali da možete napraviti domaće kekse od nule sa samo dva sastojka? I ne, ne uključuju Bisquick.

Otkrili smo ovaj stari recept pri traženju vrlo, vrlo brzog večernjeg kruha. Imali smo samo pola sata, a zaboravili smo započeti noću prije no što smo se kleknuli. Pregledavali smo se kroz AllRecipes, a ovaj recept za dva sastojka keksi se vrlo visoko rangirao. Bili smo skeptični: koliko bi oni mogli biti dobri?

Pa, recenzije su bile gotovo jednoliko pozitivne: kuhari su ih voljeli! Rekli su da su ti keksi bili lagani, sofi, i tako, tako lako.

Koji su bili tajni sastojci? Dvije spajalice staromodnih kuhinja: brašno i vrhnje koje se uzgajaju.

Samo, samo ih promiješajte zajedno, iscijedite tijesto, i imate kekse spremne za 15 minuta stan. Stavili smo ih na test, a mi možemo jamčiti za njihovu svjetlost i prozračnu fluffiness; to su dobri mali kekse. Oni također nisu toliko teški i bogati kao peciva (iako ih volimo). U konačnici, ne može se prevladati naš omiljeni kolač, Shirley Corriher’s touch-of-grace čuda, ali to će više nego učiniti u štipanje. Zapravo, jedini razlog zbog kojeg smo imali brašno u kući bila je zato što smo prije dva tjedna napravili Corriherove kekse.

To smo malo prilagodili – djelomično kako bi recept bio brži, a djelomično kako bi se kekse postajale sve više. Također smo podvrgnuti mlijeku za kremu; koliko mi volimo krema, ovdje nije nužno.

To se pokazalo velikim udarcem na našoj večeri; oni su super s juhom, previše! Samo nemojte napraviti više nego što je potrebno za jedan obrok. Odsutnost masnoća u tim kekse znači da se neće držati dobro. Jedite ih vruće i napraviti više sljedeći put. Naposljetku, oni su dovoljno brzo da biraju svaki put kada želite.

Dva sastojka keksa
Prilagođena od Diane Hixon na AllRecipes

Stvara 1 desetak keksa

3 šalice samoniklog brašna, kao što je bijeli ljiljan
1,5 čaša mlaćenica ili redovito mlijeko
1 žlica šećera, neobavezan
4 žlice maslaca, rastopljeno, neobavezan

Zagrijte pećnicu na 450 ° F. Lagano mastite okrugli kolač.

Pomiješajte brašno s mlijekom, dodavajući žlicu šećera ako želite. Ispustite po velikim žličicama u zapečenu tavu za kolač i pakirajte svaku kapljicu. Prelijte rastopljeni maslac preko vrha, ako koristite.

Pecite oko 20 minuta, ili vrhove lagano usehljen. Nemojte nadjačati; dna će dobiti crusty i teško.

Alternativna metoda: Ispružite tijesto umjesto da pustite u tavu. Prašinu s brašnom i izrezati runde s keksa rezača

Povezano: Touch-of-Grace Biskvit