Recept: D.I.Y. Osušeni krušni lukovi

Razmišljamo o ljetnoj hrani – pržene ribe s prženim ribama ili komadićima rakova od manga s mangom. Jedan od ključnih sastojaka u tim je breadcrumbs. Lako ih je nabaviti u kantu, ali isto tako lako možete pretvoriti domaći ili sendvič kruh u svježe, ukusan krušni mrvice. Stvarno primjećujemo razliku kad koristimo domaće krušne mrvice.

Zapravo, teško je proći kroz cijeli kruh, tako da obično bacamo pola u zamrzivač i pulveriziramo ga u krušne mrvice kad nam je potrebna. Ako naš kruh još nije ustajao, koristimo taj postupak da ga isušimo i napravimo krušne mrvice.

Zapamtite – ako namjerno ostavite kruh od kruha, ostavite ga na pultu otkrivenom. Ako je pokriveno ili u plastičnoj vrećici, može se plijesni iz vlastite unutarnje vlage. Ako je vlažan, možete staviti i kruh u hladnjak u plastičnoj vrećici.

D.I.Y. Krušne mrvice

Zagrijte pećnicu na 250ºF. Slice kruh u velike komade veličine krune, ili tanke kriške. Stavite na veliki list kolačića i pecite oko 10 minuta ili dok se kruh potpuno ne osuši. Ako ste u posebno vlažnoj klimi ili ako je kruh svjež i vlažan, isključite pećnicu i ostavite je tamo cijelu noć.

Provedite komade kroz procesor za hranu sve dok ne budete imali sitne krušne mrvice – ili rešetke s kutijačima.