Recept: Cocktail poreza na dohodak

(Slika: Kelli Foster)

Da, vjerujte ili ne, zaista postoji piće koje se naziva koktel od poreza na dohodak. I kakav je bio bolji dan od 17. travnja kako bi ovaj klasični gin temeljen pokušaj?

Staromodno izmišljotina iz kasnih 1920-ih, koktel u porezu na dohodak je u osnovi Bronxov koktel (gin, slatki vermut, suhi vermut i sok od naranče) s dodanom crticom aromatičnih mrvica.

Malo sam čitao u nadi da ću otkriti šarenu – ako pomalo apokrifnu priču iza stvaranja ovog pića, ali možda u skladu s ne-glupim imenom poreza na dohodak, to su sve bile samo (čista i neuromantna) činjenica, sam.

(Slika: Kelli Foster)

Općeniti konsenzus je, međutim, da su ukusa uključena u recept kao smiješak i klimanje glavom “gorčine” porezne sezone. Nakon mnogo provalih sati provedenih u potrazi za nepristojnim papirom i provjerom i ponovnim provjerama znamenki i decimalnih bodova, mislim da se mnogi od nas mogu povezati s tim.

U mnogim objavljenim receptima za ovo piće, proporcije sastojaka često variraju. (Jednaki dijelovi slatkog vermuta, suhog vermuta i soka od naranče ili nazvati natrag dva vermuta, i pojačati sok, puni pucanj gin ili malo, dodati jednu crticu od dva ili više biterova?) Eksperimentirao sam malo i pronašao sam osobnu omiljenu osobu: teška na soku, svjetlo na vermutu i gorka.

Čitaj više: Koliko je zapravo u crtu?

(Slika: Kelli Foster)

Testerove bilješke

Ime ovog koktela čini mi se da se smijem, a također mi glavom glavom. Od svih dana koji zahtijevaju koktel, porezni dan mora biti na vrhu popisa. Bez obzira bojite li se na vrijeme, samo otkrivajući da dugujete novac ili želite proslaviti povrat novca, ovaj citrusni koktel je rješenje za sve te stvari.

Moram priznati, ja sam bivši samozaposleni ne-gin pijanac, i miješanje ovog koktela bio je moj prvi put piće koje je uključivalo vermut (bilo koji oblik) ili gorku. Dok sam imao otvoren um, pola sam očekivao da se trgnu nakon prvog gutljaja. Ali, to ne može biti dalje od onoga što se dogodilo. Ovo je lagani, citrusni, dobro zaobljeni koktel. Savršeno je za Dan poreza i iskreno bilo koji drugi dan u godini.

Ovaj koktel također će dobro raditi, i izgledati prilično lijepo, s krvi naranče sok.

– Kelli, travanj 2015

Cocktail poreza na dohodak

Napiše jedno piće

 • 1 1/2 unci

  džin

 • 1/4 unca

  suhi vermut

 • 1/4 unca

  slatki vermut

 • 1 unca

  sok od naranče

 • 1 crtica

  Angostura gorka

 • Izborno ukrasno: narančasti uvrt

Kombinirajte sve sastojke u koktel-shakeru s ledom. Snažno protresite. Procijedite u koktel staklo. Ukrasite narančastim zavojem.

Recipe Notes

Ovaj recept je ažuriran – izvorno objavljen travnja 2011.