Recept: Cabbage Beet Coleslaw

Ovo je zadnji post koji će upućivati ​​na nešto o mom nedavnom vjenčanju, obećajem. (Mislim.) Ali nakon svadbenih kolača, sladoleda i butternut tjestenine, vjerujem da sam spašio najbolje za zadnji.

Kad smo prvi put razgovarali o našem jelovniku s našim divnim ugostiteljima, u početku sam planirao poslužiti salatu s jabukama, jabukama i kozjim sirom. Onda je ležerno spomenuo šećerna repa koja je bila poslužena na farmskoj konferenciji koju je pomagao.

Pčelinji pčelinji kruh! To sigurno nije uobičajena svadbena zbirka. Zapravo, smatrali smo da je to smion i neobičan – koji služi repe na svome vjenčanju? Osim toga, više pragmatično, kombinirao je dvije moje omiljene hrane svih vremena.

Postoji samo jedan problem: naš ugostitelj nije imao recept. Predložio je da ga pronađe tako što je pronašao čovjeka koji je pomogao u promociji velike serije za konferenciju. S vremena na vrijeme radi na co-opu samo niz ulicu iz naše kuće, ali bio je poznato teško dobiti.

“On je vrsta lutalice”, rekao je naš ugostitelj. “Veliki čovjek, shvaćaš, ali samo odlazi u hodanje u potocima i skuplja stijene.”

U redu, rekli smo, a promatrali smo ga u co-opu, ali nije se pojavio. (Kao stranu, moglo bih spomenuti da smo upoznali najzanimljiviji niz likova u planiranju ove vjenčanja, a to nije završilo s našim vjenčanim dobavljačima, naša domaćica je radila za našeg ugostitelja i imala neke prilično velike tračeve za dijeljenje. Ispada da je Kolumbo pravi gradić kada je u pitanju profesionalno kuhanje.)

A onda smo otkrili pravi izvorni izvor receptora: Michael Jones, lokalni kuhar i vlasnik našeg omiljenog proizvoda na tržištu. Vrlo je ljubazno dijelio recept i proslijedili ga našem ugostitelju.

Traganje receptom trajalo je nekoliko tjedana, pokušavajući uhvatiti Michaela na Zelenoj Groceru, njegovom tržištu proizvoda, upoznavanjem ostalih zaposlenika i upoznavanjem Michaela drugog poduhvata: Local Matters. Lokalna pitanja je organizacija koja radi na razvoju urbane poljoprivrede, dobiva lokalnu hranu u školama i postavlja prihvatljive proizvode u četvrtima s niskim prihodima. Bili smo toliko drago da naučimo malo više o svom radu i nadamo se da ćemo se uskoro uključiti.

Znači to je priča o ovom receptu. I doista, sve što je pored točke, osim ako je to velika koleslaw. I znate što? To je! Svijetla je ružičasta i dala svim svojim gostima magenta jezika! Ponovno sam to napravio ovaj tjedan i bio je jednako ukusan – tangy, slatko, nježno od pečenih repe i hrskavog s obrijanim kupusom. Tako ukusna i prekrasna recept za žetvu. Ja ću to učiniti za godinama koje dolaze.

Cabbage Beet Coleslaw

Poslužuje 4

 • 4

  repa, svaka o veličini softballa

 • Maslinovo ulje

 • Košer soli

 • Svježi crni papar

 • 1

  mala glava kupusa, tanko rezana

 • 1/4 kupa

  jabučni ocat

 • 1 žlica

  Dijon senf

 • Mirisna narančasta kora od naranče

 • 2 žlice

  med

 • 1/2 kupa

  maslinovo ulje

 • 2 žličice

  sjemenke od mrvice

Zagrijte pećnicu na 375 ° F. Stavite repa u foliju i ispucajte s maslinovim uljem i prašinom solom i paprom. Pecite dok ne dobijete tendenciju u trenutku probijanja nožem – oko 1 1/2 sata. Možete rezati vrijeme pečenja rezanjem repa na pola. Ovisno o njihovoj veličini, moglo bi trajati samo jedan sat.

Cool. Peel repa koristeći lagano trljanje s papirnatim ručnikom. Rezati u trake od 2 inča i staviti u veliku zdjelu. Prosijite kupus tanko s oštrim nožem ili mandolinom i dodajte s repa.

Jaki pecivi ocat, Dijon senf, ribani narančasti oguliti i med u maloj zdjeli. Postupno udariti u ulje. Sipati preljev preko kupusa i repa i dobro izmiješati. Dodajte sjemenke i bacanje. Sezu za okus košer soli i papra.

Recipe Notes

Napomena: U ovom receptu koristio sam 2 velike regularne repe, plus 4 ili 5 mnogo manjih zlatnih repa. To je napravilo lijep kontrast boja i okusa.

Recept ljubaznošću Michaela Jonesa.

Povezano: Novi omiljeni: salati od sesame kupusa

(Slike: vjera Durand)