Recept: brusnica Margaritas

(Slika: Diana Yen)

Najbolji kokteli ne zahtijevaju puno truda, ali dobivaju pohvale s prijateljima. Ovo je jedan od onih koktela. Počinje kao klasična ljubiteljica gužve – margarita – i zatim se naslanja na pad s dodatkom sok od sok od brusnice. Ako ste domaćin Friendsgiving ove godine, to je pivo lako bacanje poslužiti dok je puretina pržiti i prijatelji curiti s punjenje i pire krumpir i pite. Sastoji se za nekoliko minuta i može nestati jednako brzo.

(Slika: Diana Yen)

5-minutni koktel za prijateljstvo i izvan nje

Ovo zaobljenje na margaradi nije moglo biti više prikladno za sezonu. Počinje s osnovnom formulom – tequilom, narančastim likerom i sokom od limete – prije samog odlaska, zamjenom nekog od tog soka vapna za jednako tangy sok od brusnice.

Rezultat je rubin-tonirani koktel, ukrašen obiljem svježih brusnica i limenih kriški, koji imaju okus pada. To je pobjedničko piće koje će poslužiti na Friendsgiving, sigurno, ali budući da je lako kao što je svečano, nemojte se iznenaditi ako ste u iskušenju da se ponovno za Dan zahvalnosti i na blagdansku sezonu.

(Slika: Diana Yen)

Brusnica Margaritas

Poslužuje 6 do 8

 • 1 1/2 šalice

  blanco tequila

 • 4 šalice

  100% sok od brusnice (ne sok od brusnice)

 • 3/4 kupa

  narančasti liker, kao što su Cointreau ili Triple Sec

 • 1/2 kupa

  svježe stisnutu sok od limete (od oko 4 limes)

 • Led

 • 1 kupa

  svježe brusnice

 • 2

  srednje limes, tanko rezan

Stavite tekilinu, sok od brusnice, narančasti liker, sok od limete i led u velikom vrču, i promiješajte da se kombinirate. Vrh s brusnicama i limovima.

Ulijte u stakla, po potrebi dodajte još leda iz bacača na svako staklo. Skuhajte neke od brusnica i limene kriške u svako staklo prilikom posluživanja.