Recept: bijela pica s avokadom, špinatom i mozgu

(Slika: Kristin Teig)

Kad je Cambria bacila pizzu na trijem, znala je da joj je potrebna barem jedna velika vegetarijanska pizza. Tako smo kuhali ovu bijelu pizzu, s umakom od ricotta (bez kuhanja!), Na vrhu s pregršt svježeg špinata i luksuznim krišama avokada i mozzarelle.

To je prilično sjajan način da dobrodošlicu vegetarijancu na zabavu za pizzu – ali svakako napravite dodatak, jer će svi drugi vjerojatno htjeti i krišku.

(Slika: Kristin Teig)

Imam prilično jednake prilike za crveni umak (pogledajte ovdje naš osnovni recept za umak od pizze) i bijeli umak na pizzu. Crveni umak pripada svim onim klasičnim toppings poput svježeg parmezana, bosiljka, pršuta i drugih talijanskih užitaka.

No, bijeli umak ima svoje zadovoljstvo, donoseći kremastu bazu za blaže preljev poput zelenila i dimnih jela poput slanine. Radije volim moje gluposti da izmišljam bogatstvo umaka.

Ova pizza je vrlo jednostavna i dobro će se popeti s bilo kojim bijelim umakom kojeg odaberete, iako u nastavku nudim svoju laganu omiljenu. Svakako koristite mozzarella s punomasom; ili, za izvanredno zadivljujuće poslastice, komadići gnjeva burrata.

(Slika: Kristin Teig)


Bijela pica s avokadom, špinatom i mozaicom

Poslužuje 6 s 3 male pizze

 • Za umak:
 • 1/2 kupa

  punomasno ricotta mlijeka

 • 1/4 kupa

  pola, pola

 • 1 žlica

  maslinovo ulje

 • 2 klinčić

  češnjak, mljeveno

 • Sol i svježe mljeveni crni papar

 • Za pizzu:
 • 3

  male loptice od pizza tijesta, kao što je iz ovog recept

 • 6 žlice

  sitno sjeckani crveni luk

 • 1

  Hass avokado, skučen i tanki rezan

 • 3 šalice

  baby špinat, grubo sjeckani

 • 6 unci

  punomasno mlijeko mozzarella, rezano

 • 1/4 kupa

  rešetkani parmezanski sir

Da biste umakali:

Pomiješajte ricotta, pola i pola, maslinovo ulje i češnjak zajedno u malom procesoru hrane i pripremite se za sol i papar. Alternativno, mljeveno ili rešetkajte češnjak fino i pomiješajte umak rukom. Umak se može hladiti do 3 dana.

Za pečenje pizze:

Zagrijte pećnicu na 500 ° F. Stavite kamen za pečenje ili pečenje u pećnicu dok se zagrijava. Pat loptu od tijesta u tanki okrugli oko 10 inča preko. Spread sa oko 1/4 šalice bijelog umaka i 2 žlice sjeckanog crvenog luka. Prijelaz na kamen ili list za pečenje i pecite sve dok se rubovi ne počnu smeđivati, a dno pizze je podešeno – 2 do 3 minute, ovisno o pećnici.

Pospite sa oko 1 šalicu špinat, a vrh s komadićima avokada i mozzarelle. Pecite još 2 do 4 minute, ili dok se špinat ne namrči, avokado se zagrijava, a sir se djelomično rastopi.

Izvadite iz pećnice, pospite dodatkom soli i papra i parmezan. Poslužite odmah.

Za roštilj na pizzu:

Zagrijte plinski roštilj sa svim plamenicima na visokim 10 do 15 minuta prije nego što planirate kuhati. (Alternativno, započnite roštilj na drvenom ugljenu.) Nakon zagrijavanja, ugasite ili spustite pola plamenika, stvarajući područje izravne topline i područje neizravne topline. (Alternativno, obrišite ugljen roštilj da biste stvorili područja izravne i neizravne topline.)

Pat loptu od tijesta u tanki okrugli oko 10 inča preko. Lagano podmazujte maslinovim uljem i grickajte preko izravne vrućine, s poklopcem zatvorenim, samo dok se ne postavlja dno tijesta i počinje pokazivati ​​oznake na roštilju – 1 do 3 minute. Koristite kliješta kako biste prevrnuli pizzu i premjestili ga na neizravnu vrućinu.

Spread sa oko 1/4 šalice bijelog umaka i 2 žlice sjeckanog crvenog luka. Pokrijte i kuhajte oko 1 minutu ili dok se rubovi ne počnu smeđivati. Pospite sa oko 1 šalicu špinat, a vrh s komadićima avokada i mozzarelle. Zatvorite roštilj i kuhajte još 2 do 4 minute, ili dok se špinat ne namrči, avokado se zagrijava i sir se djelomično rastopi.

Uklonite s roštilja, pospite dodatnom solju i paprom i parmezanom. Poslužite odmah.

(Slika: Kristin Teig)