Recept: BBQ pileća pizza

(Slika: Joe Lingeman)

Trgovina kupljenog pizza, ostalog piletina, umak za BBQ … provjerite, provjerite, provjerite! Ova pizza za tjedan dana nije mogla biti lakša. To je ukusan, slatki, tangy, i to traje samo 15 minuta peći vrijeme. Tko bi mogao tražiti nešto više?

(Slika: Joe Lingeman)

Zasigurno sam uzeo neke prečace s popisom sastojaka ovdje kako bi smanjili vrijeme kuhanja tijekom noći. Uvijek sam pokupila neko pripremljeno tijesto iz prodavaonica prehrambenih namirnica ili pizzerije – ovo tijesto će se zadržati u hladnjaku do tri dana – a onda sam samo izvadio ostatak kuhane pileće prsa za preljev.

Cilantro doda svježi pop okusa – posipajte ga na vrhu desno kada pizza izlazi iz pećnice.

(Slika: Joe Lingeman)

Recept Testerove napomene

Ove su pizze napravile tako veliku večeru u tjednu. Uzeo sam znak od Stephanie i koristio loptu kupljenog pizza tijesta, pa su se pizze spojile za manje od 30 minuta. Blagovaonica kupljena u trgovini savršena je za noći kada zaista želite pizze, ali ne osjećate se previše u kuhinji.

Napravio sam još jednu promjenu receptu, pozivajući na nisku vlažnost (aka suhu) mozzarelu umjesto u vodenu paketu. Kad sam pekla svoju prvu pizu sa svježom mozzarellom, sir je plakao toliko tekućine da je usred moje pizze bio veliki bazen. Sva ta vlažnost značila je da na vrhu nisam bila u stanju skuhati, a da bez papirnatih ručnika nisam mogla biti puna, nakon čega slijedi posljednja vožnja ispod broilera.

Umjesto toga upotrijebite tanku komadu ili isjeckanu suhu mozzarelu – što je lakše pronaći u trgovini. Smanjena vlaga u siru prevodi se u pizzu koja nije zabilježena u vodi, a dobit će lijepo i pjenušavo smeđe.

Jedna posljednja napomena: Ove pizze su izvrsne za predmontiranje i zamrzavanje. Sljedeći put kad imam ostatke kuhane piletine, bit ću siguran da bacam jedan od njih i popiram ga u zamrzivač za zauzetu noć!

Coco, Ožujak 2015


BBQ pileća pizza

Izrađuje dvije (10-inčne) pizze; služi 4-6

 • 1 funta

  pizza tijesto, na sobnoj temperaturi najmanje 1 sat

 • Fino mljeveni kukuruz, za prašinu

 • Sveobuhvatna brašna, za namakanje tijesta

 • 2 žličice

  maslinovo ulje

 • 1/2 kupa

  umak za roštilj, podijeljen

 • 1 kupa

  sitno mljeveno mozzarelo (4 unce), podijeljeno

 • 1 kupa

  isjeckan dimljeni sir Gouda (4 unce) podijeljen

 • 8 unci

  kuhana pileća prsa, sjeckana u dijelove veličine ugriza, podijeljena

 • 1/4 kupa

  tanko isjeckan crveni luk, podijeljen

 • Sjeckani svježi cilantro, za ukras

Namjestite stalak u donjoj trećini pećnice, stavite teški list za pečenje naopako na stalak i zagrijte na 450 ° F.

Podijelite pizze tijesto u 2 komada. Prašinu 12-inčni komad papira s kukuruznim tijestom, stavite komad tijesta na njega i protežu se ili kotrljaju u tanki, 10-inčni krug. Ako je tijesto ljepljivo, prašina s malo svilenkastog brašna.

Pažljivo uklonite prethodno zagrijanu pločicu za pečenje iz pećnice i koristite papir za perganje kako biste tijesto umetnite izravno na stražnju stranu listova za pečenje. Četka tijesto s pola maslinovog ulja, a zatim pola umak od roštilja u tanki sloj na tijesto, ostavljajući 1/2-inčni rub. Pospite polovicom mozzarelle i dimljenom Gouda sireva. Raspršite polovicu piletine i luk preko sira.

Pecite dok su rubovi zlatno-smeđi i oštri, 10 do 12 minuta. Ukrasite s cilindrom i hladi 2 minute prije rezanja i posluživanja. Ponovite s preostalim tijestom i tijestima.

Recipe Notes

Skladištenje: Rashladite ostatke u nepropusnom spremniku do 4 dana.