Recept: 2-Sastavni lubenica šerbet

Kremasti, sanjivi šerbet bio je moj omiljeni smrznuti tretman odrastanja. Kombinacija voća i kreme je divno osvježavajuća. Kada radim na receptu lubenice, slučajno sam otkrio najbolji šerbet lubenica. Ali to nije ni dobar dio – zahtijeva samo dva sastojka i procesor hrane!

Da, lubenicu možete pretvoriti u kremasti šerbet sa samo jednim drugim sastojkom: slatko kondenzirano mlijeko.

2-Sastojci lubenica šerbet: Pogledajte video

Kako napraviti šibenski lubenicu bez zamaha

Za ovaj recept, trebat će vam oko dva kilograma kocka lubenice. To je otprilike polovica lubenice osobne veličine u rasponu od pet funti. Trebat će vam i šalica zaslađenog kondenziranog mlijeka – to je čarobni sastojak koji zaslađuje, zgusne i stabilizira gotov šerbet.

(Slika kredita: Meghan Splawn)

Zamrzavanje lubenice do čvrstog, a zatim miješanje u hranjivom procesoru eliminira potrebu za kavu u stroj za sladoled. Rezultirajući šerbet je i lagano kremast i potpuno osvježavajući te vam pomaže da vam taj tjedni lubenica navika postane još jedna hladna i kremasta gozba.


2-Sastojci lubenica šerbet

Čini 1 kvart

  • 6 šalice

    (1 inča) bez kocke lubenica (2 funti, od 1/2 osobne lubenice bez sjemena)

  • 1 kupa

    zaslađeno kondenzirano mlijeko

  • 1/4 čajna žličica

    košer soli

Rasporedite lubenicu u jedan sloj na papiru za pečenje na papiru. Zamrzni do krute, oko 4 sata.

Pomiješajte smrznutu lubenicu, zaslađeno kondenzirano mlijeko i sol u procesoru za hranu i pomiješajte dok ne postane glatka, 3 do 5 minuta. Premjestite mekani šerbet u hermetičan spremnik i zamrznite dok čvrsto, otprilike 2 sata.

Recipe Notes

Naprijed: Kuglice lubenice mogu se zamrznuti do 1 mjesec unaprijed. Čuvajte samo u zamrzivačnoj torbici do spremne za upotrebu.

Skladištenje: Ovaj šerbet će se dobro zadržati u zamrzivaču do 2 tjedna.