Prvih 5 stvari koje treba kuhati u vašem limu od lijevanog željeza

Prijat me uzbuđeno slusao prošli tjedan: “Dobio sam ocu dobro voljenu tavu od lijevanog željeza u garaži! Što trebam prvo kuhati?” Ovo su moje omiljene poruke koje će vam odgovoriti jer volim kuhanje od lijevanog željeza i imam jake mišljenje o tome gdje početi ako je kuhanje od lijevanog željeza novo za vas.

Ove pet recepata skočit će s vašom vezom s novom posudom od lijevanog željeza i oni su također vrlo pouzdani recepti za rekonstrukciju vaše ljubavi od lijevanog željeza – pogotovo ako je vaša posuda previše pohranjena i izgleda malo suha i usamljena. Evo plana: Kuhajte ove pet stvari, u ovom redoslijedu, i pazite da se vaše lijevanog željeza sjaji i svjetluca pred vašim očima na putu.

Naš omiljeni lijevanog željeza

Nemate dovoljno sreće da ga pronađete u prodaji u garaži? Možete kupiti našu najdražu online!

  • Kupiti: Lodge 10.25 Inch Cast Iron Skillet, 27 dolara

Sve što znam o hrskavom, čipku od lijevanog željeza pržene jaja koju sam naučio od @ halibey’s mame (via @thekitchn) �� Nemojte nikome reći da ne možete kuhati jaja u lijevanom željezo! �� #thekitchn #feedingmyfamily #lodgecastiron

Post koji dijeli Meghan Splawn (@stirandscribble)

1. Prvo pržite nekoliko jaja.

Pržena jaja je jeftin, brz i jednostavan način naučiti kako vaša tava radi na vašem određenom peći. Da, pržena jaja su lakmus test za novu posudu! Postoje dvije stvari koje će jamčiti uspjeh. Najprije zagrijte posudu bez masti i ulja. Koliko dugo trebate prethodno zagrijati? Najmanje pet minuta. Onda, i tek tada, možete dodati ulje ili maslac, a zatim brzo slijediti jaja.

Dajte jajašima dovoljno vremena za postavljanje prije nego što ih pokušate pomicati ili ih okrenuti. Smanjite toplinu kako biste kuhali bijele i žumance bez spaljivanja donje strane. Vjerojatno će trebati tri do četiri jaja prije nego što stvarno uštrbite vrijeme za vašu posudu, štednjak i jaje.

(Slika: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Zatim posjekajte svinjsku sjeckalicu i napunite umak od umaka.

Kada se osjećate sigurni u jajašce, vrijeme je da se preselite na nešto meso poput svinjskog mesa ili odrezaka. Ove dvije stvarno pokazuju vještine peći na pećnici od lijevanog željeza i prisiljavaju vas da se dobro držite na čišćenju. Još jedan važan trenutak u izradi svinjskih kotleta u tavi: deglazing!

Nakon kuhanja mesa, ulijte malo juha ili vina u tavu kako bi napravili umak od umaka. Kod lijevanog željeza ne morate brinuti da će deglazing povrijediti posudu. Osim toga, izradom umak od umake s ovom tehnikom olakšat će se čišćenje.

(Slika: Maria Midoes)

3. Zatim popržite malo hrskavog, ukusnog sjenica.

Ako ste imali ambicije, pržite piletinu ili krafne, učinit će vam svilenkasto-glatko i učiniti da se osjećate kao kuhinjski junak. Za ostale nas samo smrtnici, svinjetina ili piletina, sljedeći je veliki korak u skrbi za našim tijelom od lijevanog željeza kroz kuhanje. Ako se očistite nakon prženog mesa od mesa koju ste kuhali sa svojim lijevanim željeznim lijevom posudom, pržio je dovoljno ulja za kuhanje kako bi se sezonska posuda. Već ćete dobiti večeru izvan posla!

(Slika: Joe Lingeman)

4. pratiti s lako-fancy frittata.

Vaša posuda još nije spremna za kajgana, ali frittata – to jest pečena omletnica koja počinje s nekim prigušivanjem na pećnici prije završetka u pećnici – upravo je ispravna. Dovoljno je pripremiti malo začina prženjem skuša, tako da ćete dobiti lijepu koricu bez zalijevanja i dobit ćete dobru osnovu za to kako će druga jela jaje kuhati u vašoj tavi.

(Slika kredita: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

5. I onda napraviti Buffalo piletina umočiti za pobjedu.

Vaša nagrada za sve ove vježbe za kuhanje od lijevanog željeza trebala bi biti nešto zabavno. Buffalo chicken dip je jedan od onih recepata koji impresionira goste i čini slučaj za lijevanog željeza kao posluživanje – u tavi čuva poslije topline! Ovaj kolačić od kolača od čokolade s kolačima je još jedan recept koji će vam učiniti da se osjećate kao da ste uzimajući objesiti vaš panu od lijevanog željeza!

Čišćenje vašeg lijevanog željeza

Također ćete morati znati kako se pobrinuti za tava od lijevanog željeza. Ono što je najvažnije, trebat će vam dobar kist.

  • Kupiti: Lodge Scrub četka, 7 dolara