Prvih 10 receptora koje možete napraviti u vašem nizozemskom pećnici

(Slika: Joe Lingeman)

Volim razmišljati o danu kad sam donio kući nizozemsku pećnicu kao dan kad se moja kuhinja zauvijek promijenila. To može zvučati dramatično, ali ozbiljno – zaista nema baš bolje posude. Sad kuham nizozemskom pećnicom toliko da ima stalno mjesto na mojem peći. Umjesto da se odmaknete nakon što sam završio s njim, poput svih mojih ostalih lonaca i posuda, ostaje zato što sam gotovo sigurna da ću se ponovno za nju ponovo usred noći.

Želiš li biti zakačen poput mene? Zagrlite svoju nizozemsku pećnicu i započnite s tim 10 recepata. Oni su sve što trebate uvjeriti da je to istinska ljubav.

(Slika: Joe Lingeman)

1. Jedna tjestenina tjestenina pretvara vaš nizozemski peć u svakodnevnu posudu

Nizozemske pećnice su savršene za izradu receptura od tjestenine s jednom posudom. Ovo je izvrsno za početak jer vam pokazuje koliko je utilitarna nizozemska pećnica. Velika veličina lonca znači da možete kuhati sve – tjesteninu i umak – sve zajedno napraviti jednu posudu bez osjećaja kao da ste skučeni za prostor.

Nabavite recept: One-Pot mesnatog mesa i tjestenine Os

Talijanska svadbena juha

(Slika: Maria Siriano)

2. Juha vašu nizozemsku pećnicu stalno mjesto na pećnici

Naravno, možete napraviti juhu u bilo kojem loncu, ali ga napraviti u nizozemskoj peći i možete hraniti gomilu – ili jednostavno dovoljno napuniti za ručak cijeli tjedan ili zamrznuti u serijama za još jedan dan. Uvijek držim nizozemsku peć na štednjaku kako bih mogla izvući veliki tanjur juhe tjedno. Što je veća pećnica, to je veća gužva koju možete hraniti.

Nabavite recept: Talijanska svadbena juha

Kale i Cannellini Bean Stew

(Slika: Maria Siriano)

3. Nizozemski peći vole pivo koje kuhaju cijeli dan

Poput juhe, gulaš je još jedan odličan stroj za nizozemsku pećnicu. Teška težina lonca omogućuje vam da kuhati stvari niske i spore za vrijeme potrebne za rezultat u duboko okusom gulaš. To je jedini izgovor koji trebate ostati u svom znojenju tijekom nedjelje, ostavljajući mamac za mlijeko dok napokon završite svoju knjigu.

Nabavite recept: Kale i Cannellini Bean Stew

Honey-Garlic Škampi ploča za kuhanje riže Casserole

(Slika: Joe Lingeman)

4. Nizozemski pećnici su tajna u jednoj posudi

Nema potrebe za prljavštinom vašeg tanjurastog posuđa kada već imate svoju nizozemsku pećnicu koja vam je na dohvat ruke. Sauté aromatics, sloj ih s sastojcima poput riže, povrća i proteina, a vi ste je dobio jedan lonac lonac koji je jednostavan i zadovoljavajući. Često ne morate ni prenijeti posudu u pećnicu.

Nabavite recept: Honey-Garlic Škampi ploča za kuhanje riže Casserole

Kako kuhati cijelu piletinu večeru u nizozemskom pećnici

(Slika: Joe Lingeman)

5. Nizozemski pećnici okreću pilić s pekarskom piletinom u tjedan dana

Vaša nizozemska pećnica ne samo da peče pticu dobro, već istodobno peče strane. Stavite piletinu na vrh hrpa povrća i pustite stalnu toplinu lonca da napravi sav posao. To znači da je utješno pileća večera iznenada jedna noćna večer, a to je nered.

Dobiti recept: Kako kuhati cijelu piletinu večeru u nizozemskom pećnici

Jaganjče Bolognese

(Slika: Karla Conrad)

6. Nizozemski peć može vas odvesti u Italiju, ne treba ulaznica

Možda nećete imati talijanske nonne da biste cijeli dan kuhali ragu, ali imate nizozemsku pećinu, što znači da ste opremljeni da još uvijek popišete ukusnu nedjeljnu umaku. Teški lonac ima veliku sposobnost da zadrži toplinu, što je idealno kada ste dugo vremena kuhali na štednjaku, poput ragu. Bilo koji dobar umak od mesa, bez obzira radi li se o klasičnoj bolognezi ili nešto jedinstveniji, veliki je kandidat za nizozemsku pećnicu.

Nabavite recept: Jaganjče Bolognese

(Slika: Joe Lingeman)

7. Tri riječi: Braised Short Ribs

Teško je raspravljati s savršenstvom sočnih, kratkih rebara s pjegavom kožom – oni su uistinu udobna hrana u svojoj najhvarnoj hrani. Budući da se nizozemska pećnica neprimjetno kreće od peći u pećnicu, to je krajnji izbor za pripremu bilo kakvih brašnastih mesa koje su zasušene na ploči za pećnicu, a zatim polagano, satima u pećnici. To će vam dati dovoljno vremena da biste napravili pire od krumpira, jer znate da će vam trebati.

Nabavite recept: Kako napraviti kratke rebuse u nizozemskom pećnici

(Slika: Christine Han)

8. Štednjak na stolni rižoto pokazuje vaš nizozemski peć

Ako nikada ranije niste podigli rižoto, misao bi mogla zastrašiti. Ali vjerujte mi – nizozemska pećnica će vam dati sve potrebne hrabrosti. Osim toga, možete se diviti svojem prilično novom loncu dok promiješate i promiješate. Odjednom ćete se osjećati kao izvrsni kuhar i želite pozvati sve svoje prijatelje kako biste im pokazali da možete napraviti ribanje ubojice. (Definitivno biste to trebali učiniti, usput.)

Nabavite recept: Kako napraviti Risotto kod kuće

(Slika: Joe Lingeman)

9. Osušeni grah Osigurajte da vaš nizozemski peć zaradi njezinu hranu

Iako je pametno držati neke konzervirane grah pri ruci, uzimanje vremena za pirjavanje lonca sušenog graha na štednjaku, stvarno vas čini mamilom za šatore koje nastojite biti. Nizozemska pećnica može ovdje raditi sav posao, pa ga pustite. Rezultati će biti smiješno flavorful grah koji želite pretvoriti u juhu, hrpu salata, pa čak i vrtjeti u humus.

Nabavite recept: Kako kuhati grahove na štednjaku

(Slika: Joe Lingeman)

10. No-Mijesiti kruh vas i vaš nizozemski peć na sljedeću razinu

Ako postoji jedan nizozemski recept za pečenje koji će vas pokvariti, to je ovo, što je upravo ono što zaslužujete nakon što ste prolazili kroz sve te prve sa sobom i vašim lončićem. Budući da može zadržati tako veliku toplinu, vaša nizozemska pećnica ima sposobnost da oponaša krušnu pećnicu koja je konkurentna onima u pekarnicama. Nakon što ste pečeni svoj kruh i shvatite ne samo koliko je lako, već i kako je ukusna okusa, nikad se nećete vratiti.

Nabavite recept: Kako napraviti kolač bez zamrzavanja