Proljetna recept: Teeny-Tiny Novi krumpir s limunom

Jedna od naših omiljenih poslastica u rano proljeće je novi krumpir! Teeny-sićušni krumpir se pojavljuje na tržištima, a mi ih volimo kada su izuzetno mali. Pečeni su u bljesku i imaju kremasti, nježni okus.

Ovi krumpiri nisu veći od palca! (Ili možda dva palca stavljena zajedno, imam mali palac …) Pronašao sam ih na Trader Joeovu – doslovno označenom “malom krumpiru”. Ali ja imam i moje oči ljuštene za čak i manje krumpir na greengrocer i na tržištu; Toliko volim ove samozadovoljavajuće krumpire.

Evo brzog, jednostavnog receptora za prženi maleni krumpir, bacen limunom za svjetlinu i slatkoću. Naravno, također možete dodati i druge stvari kao što su bilje ili malo sjeckani pršut. Pokušajte s nekim ostatkom novog krumpira s pečenim jaje na vrhu! To je prekrasan proljetni doručak.

Teeny-Tiny Novi krumpir s limunom

služi 4

1 funta novorođenog krumpira, idealno ne veće od palca
3 do 4 žlice maslinovog ulja
Koser sol i svježe mljeveni crni papar
1 limun, zested i juiced

Zagrijte pećnicu na 450 ° F. Očistite krumpir i osušite. Bacite ih s dovoljno maslinovog ulja na kaput i solom i paprom. Širite ih na veliku limu za pečenje i peče 20 minuta, ili dok ne budu dovoljno nježni da ih se probode vilicom, a njihovi jakni su naborani i hrskavi zlatni.

Bacite odmah s limunovim sokom i zest, i poslužite.

Mogućnosti: Nakon prženja, bacajte s malo sjeckanog menta, ružmarina ili timijana. Baciti sjeckani kuhani slaninu ili pesto.

Koja je vaša omiljena stvar s novim krumpirom?

Povezano: Recept: mješovita nova salata od krumpira sa slatkom bosiljkom i šunke

(Slika: Faith Durand)