Prokleto, hrskavo i ludo gorko: Frisée

Ako su pojave bilo kakve naznake, očekujete da će čipke frisée imati nježno slatki okus koji najbolje odgovara salati više nego ukusna. I ti bi bio u krivu. Nibble komad frisée, a vi ćete se susresti s jednim iznenađujuće gorke zelene. Što mislite o friséeu?

Frisée prirodno dolazi po svojoj gorčini. To je član obitelji cikorije i može računati endive i radicchio kao svoje rođake. Također ima lijepo crunchy tekstura koja se dobro podnosi u odjevenim salatama. I da, mali humak prozračan, jedva uravnotežen frisée na salati ploči definitivno čini lijepu sliku na večeri.

Zbog svog podebljano okusa, frisée treba čvrstu ruku kada je u pitanju stavljanje salate. Dobro se slaže s bogatim, kremastim oblogama i sastojcima koji nadopunjuju svoj jedinstveni okus i teksturu. Razmislite: hrskavi herbed croutons, izliječiti meso, kandirano nuts i sušeno suho voće. Jedna od najkvalitetnijih na salatu od friséea obuhvaća lardons svinjetine, jaje s mesom i salat odijevanja od lardonovih drippinga. Ne dobiva puno bolje od toga!

Frisée salata s crvenim ribizima
Frisée Salata s Lardons i Poached Egg od Epicurious
Quinoa salata s Frisée, Padobranom i Kukuruzom iz Saveura
Frisée s orasima i Balsamic-Sherry Vinaigrette iz The Splendid Table
Frisée i zelena jabučna salata s kravljim kravama od Marthe Stewart

Imate li omiljenu salatu s frisée?

(Slika: Tobik / Shutterstock)