Probaj! Izradite vlastiti 4-sastojak Za’atar

Volite li jedinstveni okus za’atar dodaje pita čips, kokice i, pa, samo o svemu? Ponekad izazov leži u tome što je dovoljno čuvati u spremištu za improvizirano začin. Ali jeste li to shvatili, kao mješavina od četiri jednostavna začina (ok, tri jednostavna začina i jedan koji je malo teži za pronaći), to je cinch da se?

Jednostavno umiješajte suhe lišće dušika, sumac (ovo je najbolje što se nalazi na etničkim tržištima ili na mreži), sjemenke sezama i sol. To je to – tako jednostavno!

Za’atar dodaje sjajnu, bujnu krpicu kada je pržena na vrhu pita kruha, i izvrsno dodaje maslinovom ulju za umak za umak za kruh. Nakon što ga poželite, naći ćete isprike za posipanje za’atar nad pečenim jajašima, jogurtima i rižom – popis raste.

Volimo ovaj recept iz 101Cookbooks: ona poduzima dodatni korak sušenja vlastitih lišća dušika kako bi spoju bio iznimno svjež okus. Međutim, nema savršenog recept za zaatar osim ako, naravno, nije vaš. Poznato nam je da dodamo malo oregana i kajenne paprika za neku toplinu. Dajte nam pucanj i javite nam koliko dugo traje u vašoj kuhinji.

Nabavite recept: Za’atar Recipe na 101 kuharica

Povezano: Iz Spice ormara: Za’atar začina za ukus

(Slike: Spice House)