Predjelo: rajčica i mozaica Skewers s bosiljkom ulje

Ranije smo vam rekli o našoj strategiji koktel partya koja se stavlja na dvije ili tri jela (umjesto osam ili devet) koje izgledaju darežljive i hrane se gomilom. Ovo je jedan koji smo služili: paradajz skewers nakupljen visoko na pladnju, obučen s malo bazilika ulje koje traje dvije minute kako bi.

U osnovi uzimamo caprese salatu i stavljamo je na štapić, a bez sumnje ste vidjeli varijaciju ovih kosa na švedskom stolu ili dvije na dan. No, zaista im je teško ne voljeti, i ne bi ih se lakše baciti.

Kupili smo bocconcini, loptice mozzarella veličine grinja, kako bi proces bio još brži, ali također možete rezati veliku kockicu mozzarelle u komade. Na svakom ražnjem, stavili smo tri rajčice grožđa i jedan komad sira.

Za ulje bazilice smo pomiješali nekoliko šačica svježeg listova bosiljka u miješalicu s dovoljno maslinovog ulja kako bi postali fluidni i kremasti. Stavili smo ga kroz cjedilu, misleći da bismo dobili jasno zeleno ulje s druge strane, ali većina bosiljakova bita je prolazila kroz sito. Sljedeći put nećemo se truditi tim korakom; bitovi bosiljka su ipak lijepi pop boja.

Budući da smo ovu pladnju prevozili na drugo mjesto za zabavu, stavili smo svoje bazilno ulje u bocu ispresijecanja i prskali ga kad smo stigli. Gotovo!

Povezano: Pitanja za Allie: Predjela za zabavu s koktelima bez stresa?

(Slike: Elizabeth Passarella)