Posudite ovu trgovinu Trik za oživljavanje zelene salate

Napunjujete li hladnjak sa zelenim salatama i planirate napraviti zdrave, raznovrsne salate za radni tjedan ispred sebe? Mnogi od nas to čine, ali ako je vaša kuća nešto slično mojoj, nekoliko takvih ručkova nije se dogodilo, a na kraju sedam dana još uvijek imate limp salata koja vas dugo traži kada otvorite vrata.

Uzmi stranicu iz spremišta trgovine i produljite život zelenila u nekoliko kratkih minuta!

Radila sam u prehrambenoj maloprodaji za većinu svog odraslog života. Budite uvjereni da nitko neće uskoro napraviti film o mojoj životnoj priči. Pa, možda suha, mračna indie koja je zapanjujuća za gledanje, ali stvarno morate biti raspoloženi. Otključam!

Radila sam za više prodavača, s različitim standardima kako se tretiraju hrana i sastojci. Moje posljednje i najomiljenije maloprodajno iskustvo bilo je s velikom tvrtkom koja ima najviše standarde u industriji kako se rukuje hranom. Ako nije bila kvaliteta superstara, nije se prodavala – razdoblje.

Dakle, kako držati zelenke kako izgleda vrhunski u trgovini? Dajte im kupku!

Dajte im kupku!

Svi smo bili žrtva raspršivača u trgovini (da se zaklinjem da se uključim samo kad dođem do nečega). Naravno, možda će stvari izgledati svježe i lijepo, ali za mnoge trgovine, ovo je jedini vodeni zelenilac koji će vidjeti. Zašto? Većina trgovaca nema kuhinje s punim uslugama iza kulisa zbog proizvodnih razloga. To je prodavao.

Svake noći na kraju trgovine, zelje su uklonjene sa zida i postavljene u veliki hladnjak. Prije no što su se zelene boje vratile na pod, dobile su pet minuta potopu u hladnoj, čistoj vodi. Bilo koji lišajni listovi dobili su poticaj i stvari su bile dobre kao nove.

Zašto to radi? Kako su rezne stabljike izložene zraku, oni počnu gubiti dragocjenu vlagu unutar svojih lišća. Brzi dip rješava taj problem i mogao bi biti ključ za dobivanje dodatnog vremena od onih tužnih, zaboravljenih stabljika krajem tjedna.

Kad završite, izvodite ih kroz salatu ili ručnik / sušu na zraku i vratite se u hladnjak. Koristite preostalu vodu da se brine o tim biljkama dok ste na njemu!

Odobreno, dobit ćete najbolje rezultate od zelenila koji su ispravno pohranjeni na prvom mjestu, stoga provjerite provjeravate li način na koji ih zadržavate do našeg internog ispitivanja pohrane!

Više o čuvanju salata: pokušali smo 3 načina za pohranu zelene salate, a ovdje je i pobjednik