Pokušajte ovo: sol-pržena krumpir

U posljednjih nekoliko dana naišli smo na dva receptura za krumpir slane solju – je li to dovoljno da je nazovemo trendom? Možda ne, ali bilo je dovoljno da nas zanima i pokušamo. Donesite našu presudu i nekoliko savjeta u nastavku.

U veljači izdanje “Better Homes & Gardens” nalazi se recept za krumpir sa soljenim tijestom. Novi krumpiri su prženi cijeli na slanoj podlozi i sjemenkama komorača u tijestu od lijevanog željeza. I što je najintrigantnije – sve je to učinjeno na vrhu štednjaka.

U ovo doba godine nismo sramežljivi da nam se približava pećnica, ali uvijek smo zainteresirani za receptore koji prilagođavaju metode peći za štednjak i mogu se koristiti kada ne želite zagrijati cijelu kuhinju ili ako, možda, uopće nemate pećnicu.

Prošlotjedna epizoda Splendid Tablea sadržavala je sličan recept – pečeni prženi krušni prženi kruh s crème fraïche, razbijenim korijanskim sjemenkama, bojilom i maslacem. Jedva da možete pogriješiti s tim sastojcima!

Odlučili smo se s metodom štednjaka, koristeći sjeme korijandera posuta na vrhu soli. Sićušni krumpir koji smo koristili trajao je oko 40 minuta da se potpuno peče na laganoj vatri u pokrivenom tijestu od lijevanog željeza. Zatim smo im posolili maslinovim uljem i poslužili s kiselim vrhnjem i nekoliko žličica dukkah – egipatska mješavina orašastih plodova i začina – napravljena s Emilyjevim osnovnim receptom.

Nismo dobili mnogo okusa korijandra u samom krumpiru, ali sol je krumpir dobila lijep okus bez da je pretjerano slan. Koža je ostala svjež, dok su unutarnji dijelovi bili nježni i kremasti.

Ovi recepti zahtijevaju dosta soli – oko 2 šalice. Ali može se spasiti i ponovno upotrijebiti za još jedan krug pečenja soli. Uzbuđeni smo probati ovu metodu s drugim povrćem!

Jeste li kušali sol pečenje?

  • Bolji domovi i vrtovi: Skillet sol-pržena krumpir
  • Prekrasna tablica: Novi krumpir s soljenim krumpirom s kremom Fraïche i krekiranim korijandom

Povezano: Egipatska mješavina začina: Dukkah

(Slike: Joanna Miller)