Pojedinačna posuda za hlađenje

Na The Kitchnu smo objavili poštenu količinu o malom serijom konzerviranja, ali želim ovaj korak poduzeti korak dalje i poticati malu količinu, način hladnjaka za džemiranje, posebno za solo kuhara. Pristup je jednostavan: napravite jedan jar hladnjaka džemova svaki par tjedana, ili kad god ste inspirirani onim što ste pronašli na tržištu.

Istina je da je jedna od ljepota izrade marmelade podijelila ga s prijateljima, ali je također istina da je marmeladanje velika proizvodnja. Da ne spominjemo činjenicu da je malo zagrljaja s marmeladom, osobito u ljetnim mjesecima kada se u sezoni u njemu ima toliko primamljivih plodova. No, postoji samo toliko marmelada i tjestenina za doručak, ili pekmezne kolače za čaj, koje jedna osoba može konzumirati u određenom životu. I možda je to gomila s kojom trčim, ali mnogi moji prijatelji već plivaju u vlastitoj prevelikoj gužvi, tako da darivanje mog dodatnog pekmeza može gotovo izgledati kao teret.

Prednosti hlađenja hladnjaka su brojne. Prvo i najvažnije, izrađujete svoj jam kao što vam je potrebno i u manjim serijama, što je puno jednostavniji, manje vremena. Druga glavna prednost je to što možete preskočiti proces konzerviranja, koji je za mnoge ljude stvar ili prekid. Konačno, možete uživati ​​u širi mjuzikl na ovaj način, uzorkovanje svih nevjerojatnih plodova dok dolaze u sezonu, bez poplave vaših ormara sa staklenim zalogajima.

Stoga, umjesto da napustite tržnicu sa stanom breskve da provedete čitavo poslijepodne u vrućoj kuhinji, pokupite 3 ili 4 stvarno sočne i provesti manje od sat vremena kuhajući ih dolje s nekim šećerom i možda kapljicom sok od limuna. Ladle u čistu posudu, pokrijte i držite u hladnjaku. Najčešće završavam džem prije nego što kvar postaje problem, ali džem traje dobro dok je hlađen, barem nekoliko tjedana. Kuhanje osjetiti: Hrana za jagode Jam će vam dati detaljnije objašnjenje o tome kako napraviti manju seriju džemova.

Ako želiš da ti male serije, Marisa McClellan je napravio veliku seriju o maloj seriji za konzerviranje za nas u lipnju pod nazivom Urban Preserving. Također možete koristiti njezine recepte, ali preskočite postupak konzerviranja za verzije hladnjaka. Marisa raspravlja o tome u mnogim njezinim postovima ili u odjeljku komentara.

I, naravno, zamrzavanje hladnjaka također može biti zamrznuto, iako isto ne vrijedi i za ostale konzerve kao što su kiseli krastavci. Više o džemovima zamrzivača potražite u: “Čuvajte ljeto tijekom cijele godine: Zamrzivač zamrzivača” i ako ste raspoloženi za nešto pikantno, nastojte kuhati tete Lorraine’s Pickers za hlađenje.

Povezano: Zašto je mala šarža konzervirana Strašna: i što trebate započeti

(Slika: Dana Velden)