Piletina od piletine Daniel Boulud

Jesi li jesti piletinu jetru? A ako je jedete, ikada kuhate? Priznajemo da nikada nismo pokupili jedan od onih jeftinih malih paketa piletine jetre; činili su se prikladnijim za mačja jela nego na kulinarske eksperimente. Pa ipak, teoretski znamo da pileća jetra može biti ukusna, tako da ovaj skup recepata Daniel Bouluda može nas potaknuti da ispustimo neke pileće jetre u našu košaru na našem sljedećem izletu za kupnju.

Bouludov opis je upravo tako ustao. On kaže:

Pitam se zašto mnogi ljudi ne cijene cijelu piličnu jetru, što je toliko dio francuskog, engleskog, talijanskog i židovskog kuhanja. Jeftin, lako dostupan i hranjiv – posluživanje jetre daje vam dobru količinu željeza. …

U Francuskoj se piletina jetre često poslužuje s quenellesima, velikim njokima koje su bile ukiseljene u osjetljivom umaku od rajčice s maslinama i gljivama. Toplo galeb pileće jetre čini savršeni ručak u pratnji prženog kruha i salate špinat i rajčice začinjene svjetlom vinaigrette.

Yum! Njegovi recepti za pečenu pileću jetru i jednostavnu salatu od špinata i rajčica mogu se naći na Elle Decoru. Čak daje preporuke za vino.

• Daniel’s Dish: Glatko kretanje

Povezano: Piletina: An Illustrated Gui

(Slike: Antonis Achilleos za Elle Decor)