Pickling: Odabir octa

Kao ljetni vjetrovi dolje, mnogo smo žvakali, čuvajući koliko svježih proizvoda svake sezone kao što možemo. No, kao pomalo novajlija, postavili smo se pitajući se: Koji je najbolji ocat za upotrebu??

Nedavno smo napravili hrpu ukiseljenog voska pomoću recepta Chez Panisse Vegetables koji je zvao jabučni ocat. Bili smo uzbuđeni što smo ga probali i posegnuli za bocom Trader Joeovog organskog, nefiltriranog jabučnog octa kojeg smo voljeli u vinaigreti.

Ali kad smo kušali grah, našli smo da je voćni okus pomalo nadmoćan i poželio da smo koristili nešto malo čišćenje. Možda bi tradicionalnija filtrirana sorta mogla rezultirati manjim brojem jabuke. Lekcija ovdje bila je strašno očigledna: okus octa će se pojaviti u gotovom proizvodu, na velik način.

Dok smo pregledavali više recepata i isprobali neke od njih, shvatili smo da je običan stari bijeli ocat popularan izbor. Otkrili smo da dopušta okusima drugih sastojaka da sjaju, umjesto da ih nadvladaju, bilo da su to češnjak, luk, kopar, korijander, papar ili nešto egzotičnije.

To je stvarno sve o osobnim preferencijama. No, za nas, dok nastavljamo našu travu, spremit ćemo naš ukusni ocat za ostale recepte i doći do velike (i smiješno jeftine) bocu bijelih stvari.

Jeste li mrvili ovaj vikend za odmor? Kakvu vrstu octa ćete koristiti?

  • Amaterski gurmanski: zreli žuti vosak
  • Pickle Girl

Povezano: DIY Savjet: Kako napraviti paprike paprike

(Slika: Waldo Jaquith, licenciran pod Creative Commons)