Pet načina jesti: Edamame

Edamame! Većinom znamo edamame kroz predjela slanih mahuna posluženih u sushi restoranima. Ali zelenim zrnima edamame je dobar za više od grickanja; evo nekoliko omiljenih načina da ga pojede.

Prije svega, što je edamame? Edamame su samo soje u njihovu neprobavljenom obliku, još uvijek zelene i slatke u njihovim mahama. Zrele soje su suhe i smeđe, a dobre su za izradu tofua i soje. Ali zeleni grah je dobar za jesti hranu ili promiješati prženu.

  1. Ravno, solju – Jeste li znali da edamame nije samo aperitiv restorana sushi? I to je jednostavno kod kuće. Volimo kupiti vrećice smrznute, steamed edamame u njihovim mačkama i samo zagrijati. Peel i jesti!
  2. Uz rižu – Grah Edamama, granatirani iz njihovih mahuna, napraviti brzu i ukusnu večeru. Volimo ovaj recept crne riže i edamame.
  3. Pečeno uz miješanje – Mnogo toga možete učiniti s tim nježnim malim zelenim grahom, nakon što su izbačeni iz njihovih mahuna i promiješati prženje je još jedna velika mogućnost. Bacite u ostatku riže s jajima i brzo promiješajte, pržite dok se ne zagrije.
  4. U salatu od graha – Edamame je također odličan u salonima od graha, kao što je ova salata s tri graha s kuminom, češnjakom, sokom od limete i crnim očima.
  5. Pureed u umočiti – Evo izvrsnog načina da se zaljubite u zabavu koja je zdrava, ali ipak puna živahnih i svijetlih okusa: zrnca edama s limunom, mentom i sirom u velikom zalogaju.

Imate li još načina na koje volite jesti edamame? Podijelite ih ovdje! I ovdje je i nekoliko sjajnih postova o edamama i soje.

• Vrijeme žetve: soje od Maryland do Wisconsina
• Izgled! Svjež, pravedan odabran Edamame
• Edamame s mentom

Više 5 putova za jesti postove:
Ovi postovi su svi sastojci upareni s dnevnom vježbom socijalne vježbe tijekom njihove jeseni izazov.

• Pet načina jesti: Quinoa
• Pet načina jesti: Brokula
• Pet načina jesti: zob
• Pet načina jesti: Beets

(Slike: Kelly jede, pročitajte, vjerujte Durand)