Pet 3-sastojnih zrna piva za Smart Snacking

(Slika: Kelli Foster)

Evo stvari oko grickanja: to ne bi trebalo biti teško, i nema razloga zašto to ne može biti hranjivo. Upišite ta tri sastojka. Sve što trebate su nekoliko sastojaka izdvajali iz spremišta i miješalica; za nekoliko minuta, imate zdravu, ukusnu poslasticu.

Zato preskočite pohranu kupljenih u trgovinama – domaći je umak lakši nego što mislite.

Sastojci 3-sastojnih zrna

Ove šarene dips oslanjaju se na samo tri sastojke – razne konzervirane grah i dvije druge osnove koje će potaknuti način okusa, put prema gore.

Da, sigurno možete natapati i pripremati suhe zrnce da bi se ove pada, ali zbog jednostavnosti i u ime lastminata snack, ja sam oslanjajući se na konzervirane grah.

Ako se pitate što da služi s ovim padovima, jednostavan odgovor je sve i sve. Uparite ove kapljice s ladicama povrća. Poslužite ih s krumpirovim čipovima, tortillama, perecicama, pitama i štapićima od kruha. Čak ih možete upotrijebiti kako biste pospremili sendvič.

(Slika: Kelli Foster)

Važan prvi korak

Često, kada koristimo konzervirane grah, prvi korak je da se isprazni i isperemo grah – ali ne i ovdje. Ovo je jedan od nekoliko puta za preskakanje drenaže i ispiranja uopce. Dobit ćete bolji umak za to.

Ta tekućina najvjerojatnije je najvažniji sastojak u spajanju tih ispadanja. Kao što ću spomenuti u nastavku, prvi korak u izradi svake od tih ispada razdvaja grah od tekućine. Ali ne izlijte je – to je ono što ćete koristiti za manipulaciju teksture i dosljednost vašeg umočavanja. Za neke od tih, trebat će vam barem malo tekućine kako bi se sastojci pomiješali zajedno.

Od tamo, sve je na vama. Želite gust i krupni umočiti? Koristite manje tekućine. Želite glatko, tanko zamoči? Dodaj još tekućine. Započnite s malom količinom (koju predlažem za svako zalogaje u nastavku) i dodajte više dok idete dok ne dođete do dosljednosti koju vam se sviđa.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Black Eyed Peas + Pickled Jalapeños + Bacon

Čini oko 2 šalice

Crno-očljive grašak ima izrazito dimačast okus koji se savršeno parira s udarcem od ukiseljenih jalapeñosa (zajedno s nekim sokom), kao i hrskavim komadima slanine.

Odvojite grah od tekućine (bez ispuštanja ili ispiranja) i stavite tekućinu u stranu. Kombinirajte 1 (15 unca) kanu od crne oči, 2 žlice tekućine graha, 1/3 šalice ukiseljeni jalapeños, i 2 žlice rasol u procesoru ili miješalici hrane i procesu dok ne postigne željenu konzistenciju. Dodajte više tekućine za grah, 1 žlica odjednom, za tanju konzistenciju. Umiješajte u 6 raspucanih traka od kuhane slanina, i sezoni za okus soli i svježe mljevenog papra.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Bijela graha + Charred Pepelnica + Harissa

Čini oko 2 šalice

Razmislite o tome kao troslojni zalisci zrna. Oni nisu slojevi koje možete vidjeti, ali zasigurno ćete ih okusiti. Blago bijeli grah postaje još čvršći i dobiva dodir smokvine od mesa mljevenog patlidžana, a začinjeno (ali ne i začinjeno) okus od harissa paste.

Postavite broiler na visoku. Spustite 1 medij patlidžan na duljinu, postavite je na rubnu pločicu za pečenje s gornjom stranom i četkajte vrh maslinovim uljem. Kuhajte ispod broilera sve dok se vrh ne pere, oko 10 do 12 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite, a zatim izbacite meso.

Odvojite grah od tekućine (bez ispuštanja ili ispiranja) i stavite tekućinu u stranu. Kombinirajte 1 (15 unca) kanu od grah kikirikija, ugljena patlidžan meso i 1 1/2 čajne žličice harissa u hranjivom procesoru ili miješalici i proces dok ne dosegne željenu konzistenciju. Dodajte malo tekućine graha, 1 žlica u isto vrijeme, za tanju konzistenciju. Kušajte sol i svježe mljeveni papar.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Crni grah + Chipotle Chiles u Adobo umaku + grčki jogurt

Čini oko 2 šalice

Protivnici privlače ovaj kremasti crni grah, gdje se pikantni čipotlić susreću s hladnim grčkim jogurtom.

Odvojite grah od tekućine (bez ispuštanja ili ispiranja) i stavite tekućinu u stranu. Kombinirajte 1 (15 unca) crni grah, 1/2 konzerviranog chipotle chile u adobo umaku i 1/4 šalice grčki jogurt u hranjivom procesoru ili miješalici i postupku dok ne postane glatka. Dodajte malo tekućine graha, 1 žlica u isto vrijeme, za tanju konzistenciju. Začinite se okusom soli i svježeg mljevenog papra.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Chickpeas + avokado + Cilantro

Čini oko 2 šalice

Blage inačice guacamola i humusa konvergiraju se u ovom mršavom umaku od slanutka.

Odvojite grah od tekućine (bez ispuštanja ili ispiranja) i stavite tekućinu u stranu. Kombinirajte 1 (15 unca) kanu od slanutak, oko pola tekućine graha, 1 veliki avokado (uklonjena ljuštena i jama) i svježi 1/2 šalice korijander ostavlja u hranjivoj procesoru ili miješalici i procesira sve dok ne postigne poželjnu konzistenciju. Dodajte više tekućine za grah, 1 žlica odjednom, za tanju konzistenciju. Začinite se okusom soli i svježeg mljevenog papra.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Kidney grah + Tahini + pečeni češnjak

Čini oko 2 šalice

Ovo zalogaje samo jedan od razloga zašto volim držati zalihu prženog češnjaka u zamrzivaču. Dok tradicionalni recept koristi slanutak, ovaj ukusni ružičasti umak od zrna bubrega podsjetit će vas na zamršenu humus.

Čitaj više

  • Kako peći češnjak u pećnici
  • Brzo savjet: Zamrzni pečeni češnjak

Odvojite grah od tekućine (bez ispuštanja ili ispiranja) i stavite tekućinu u stranu. Kombinirajte 1 (15 unca) kanu od grah, otprilike polovica tekućine graha, 1 srednja glava pečeni češnjak, i 1/4 šalice tahini u hranjivom procesoru ili miješalici i postupku dok ne postane glatka. Dodajte više tekućine za grah, 1 žlica odjednom, za tanju konzistenciju. Sezu za okus s solju i paprom.