Označavanje piva: Što znači “Imperial”? Pivske sesije

Pregledajte dio piva u bilo kojem dobro opskrbljenom dućanu i primijetit ćete da je riječ “carski” koja se pojavljuje ispred mnogih omiljenih piva: imperijalna, imperijalna blijeda piva, carski pilsner i tko zna što još. Ta riječ zapravo može značiti nešto drugo nego što mislite!

Pojam “carski” upotrijebljen je u osamnaestom stoljeću za pivo (obično čvrste) koja je bila proizvedena u Engleskoj, a zatim je otpremljena u Rusiju – posebno ruski imperijski dvor! Brewers je kasnije počeo upotrebljavati pojam općenitije kako bi ukazao na vrhunske pivo.

Pivama koje dolaze od američkih zanatskih pivara ovih dana, “carski” je znak da će pivo biti veliko i podebljano bez obzira na stil. Hmelja i kukuruzni sokovi koji se koriste tijekom proizvodnje piva udvostručuju se ili čak utrostručuju, a dobiveni pivo može prilično alkoholno bušiti u rasponu od 8% do 12% ABV.

Ove pive svakako je vrijedno probati kad god ih vidite. Ako vam se sviđa osnovni stil (stout, IPA, itd.), Šanse su da ćete uživati ​​u amped up imperialized verzija, kao dobro. Dobro se slažu s bogatom, snažno okusom hrane, a izvrsno pijuckaju pivo nakon večere. Budući da su toliko visoki u alkoholu, jedan ili dva obično su naša granica!

Nekoliko dobrih pokušaja su Imperial Stout ljevice, 90 minutni IPA (ili 120 minuta IPA, ako ga možete pronaći) i Rogue Ale’s Imperial Pilsner.

Kakve ste carske pive nedavno imali??

Povezano: Reserva, Riserva, Reserve: Što oni znače za vino

(Slika: član Flickra Bernt Rostad licenciran pod Creative Commons)