Ovo pileći bruschetta od listova je večeras za večeru

(Image credit: Damn Delicious)

Bruschetta je jedan od mojih omiljenih predjela. Crusty kruh, sočan rajčice, mirisni bosiljak – što ne voljeti? I dok je pladanj bruschetta (s hladnom staklenom rozetom) divan obrok u ljetnim mjesecima, to nije baš najomiljenija večera.

Unesite: ovo pileće bruschetta. Kuha pravo na tavi, zajedno s nekim češnjakom parmezanskih krumpira, za laganu večeru u tjednu.

Kad kažem da je ovo jelo lako, mislim. Sve što trebate učiniti je postaviti neke prljave pileće prase bez koštice s jedne strane listova za pečenje i nekih polovica krumpira s druge strane. Piletina se jednostavno kuha solju i paprom, dok se krumpir baca u mješavinu maslinovog ulja, češnjaka, timijana, origana, bosiljka i parmezana. Bacite ladicu u pećnici da pečete oko 20 do 25 minuta (gornji dio piletine s mozzarellom u zadnjih 10 minuta kuhanja) i izvucite je kad se piletina kuha i krumpir je zlatno-smeđa.

Neposredno prije nego što vam poslužite, grickate domaću brusnicu (rajčica, maslinovo ulje, balsamski ocat, češnjak i bosiljak) preko piletine. Ako želite nešto malo zeleno, jednostavna strana salata savršeno bi zaobišla jelo.

Nabavite recept: Pločica od brusnice s listom od Damn Delicious