Ovo Pileća Piccata s Anđeoskom kosom i šparogama je tjedni showstopper

(Slika: Brooklyn večera)

Kitchn-a Delicious Links stupac ističe recepte koje smo uzbuđeni zbog blogera koje volimo. Slijedite svaki tjedan dok objavljujemo favorite.

Limuni su moja najveća junaka u kuhinji. U mojoj mladosti bilo je mnogo dana kad bih kasno vratio kući i da u kući ne bi imali nikakvih sastojaka, pa bih slegnuo ramenima kao “nije pravo vrijeme” za kuhanje i samo naručiti večeru. (Sushi ako je bio blizu payday, pizza ako nije.)

Ali tijekom godina sam naučio da ako ima limuna u kući, mogu gotovo uvijek kuhati nešto. Uz pravu recept mogu čak i večerati prije nego što moja aplikacija za isporuku, čak i prebaci moj obrok od “prerade” do “na putu”.

Ova pilića pikata s anđeoskom kosom i šparogama iz Brooklyn večere upravo je takva vrsta recept. Brzo i jednostavno, ali i elegantno, klasično jelo s velikim okusima. Pogledao sam je i rekao: “Moram to učiniti.”

“Pileći se nadopunjuje bogatim umacom od pirea koji donosi predivno složene, koncentrirane okuse s bilješkama oštrih kapara, punih limuna i kremasti maslac”, piše blogger Elizabeth Stark. “Znanje da se sva ova ukusna hrana susreće tako brzo je dovoljna da zaradi ovu pilićicu piccatu koja se ponavlja na prvom tjednu.”

Kuhinja za tjedan dana ima malo ugleda jer je vrijeme kada brzina ima prednost nad okusom i kad se sve to ispostavilo malo dosadno. No, to je posve nepotrebno, jer neki od najsjajnijih, najčvršćih okusa jedva čekaju da se zajedno skupe. U tom slučaju potrebno je oko pola sata od početka do kraja.

Najprije pržite pileće prsa u kruške i zapečinujte ih 1/4-inčni debljine, a zatim sol i papar i zalijte ih u brašno prije nego što ih pecite dok ne budete zlatno-smeđi i svjež. Zatim sve što trebate napraviti je pripremiti umak od sjeckanog luka s bijelim vinom, limunom, kaprima i maslacem,.

Poslužite pile s anđeoskom tjesteninom za kosu i šparogama i prelijte umak od limuna i kapara sve više. Također vidim da je ovo posluženo s dobrim talijanskim kruhom umjesto tjestenine, tako da možete prskati sve po ploči i upijati sve zadnje komade umaka.

Ova pilića piccata izgleda kao obrok restorana, ili nešto lijepo i poseban za vikende, kada iznesete dobre ploče. No, recept se zapravo kreće od torbe za trgovine do stola za večeru u samo 30 minuta, što znači da je to vrsta koju bi osoba mogla upotrijebiti kao vrećicu za tjedan dana. Dovoljno je napraviti neku osobu da ionako želi izvući dobre ploče.

Nabavite recept: Pileća Piccata s anusom kose i šparogama od Brooklyn večere

(Slika: Joe Lingeman)

Više Piletina Recipes od Kitchn

  • Jednostavno marelica s glaziranim piletinom
  • Parmesan Chicken i Kale Sauté
  • Jednostavno Jalapeño piletina na žaru