Ovo Jednostavno pileće i rižino pržena večer je pobjednik

(Slika kredita: Cafe Delites)

Pečena piletina i riža jedna je od najkvalitetnijih namirnica za hranu, a ovaj je recept čudotvoran. Uz pileće bedrene i dugog zrna riže pomiješane s lukom, češnjakom i začinima, ovo je okusan obrok koji je dovoljno velik za cijelu obitelj i dovoljno brzo za noćenje.

Autor koristi koštane bedrene kože bez kože, što štedi cijeli korak i dodatni tanjur, jer nema razloga da započnemo recept na ploči za pečenje kako bi se mast pretvorila i koža postala hrskavom. Ove piletine bedrima dobivaju se okusljiva trljanje s mješavinom češnjaka, paprike, majčine dušice i peršina, a zatim se na velikom posudu za pečenje s lukom, češnjakom, zalihama i vodom raspoređuju na krupnu dugu rižu. Sve ide u pećnicu, a piletina i riža kuhaju sve u isto vrijeme u jednom loncu. Ne može biti lakše.

Prema autoru, recept se najbolje slaže s pilećim bedrima, jer pilić ostaje suzniji i kuha u istom vremenskom razdoblju kao i riža, pa se sve odjednom odvija. Također možete koristiti bubnjeve, u kojem slučaju nije važno je li koža na ili nije, jer ima manje masnoća na onima od bedara. Pileće prsa ili piletina bez kostiju rade, ali oni će kuhati mnogo brže od bedara u kosti, tako da ćete htjeti kuhati rižu na pola puta prije dodavanja piletine.

A ako se osjećate avanturističkim i nemojte se bojati da koristite drugu tavu, zaista možete napraviti ovaj jelo pjevanjem dodavanjem opcijskog grickalica od maslaca od češnjaka s rižom na kraju.

Jedno teško i brzo pravilo s ovim receptom je da se mora napraviti s dugim zrna riža, i da je riža u sredini tava mora imati piletinu na vrhu u pećnici. Kratka riža poput rižota ili sushi riže neće raditi, a ako napustite sredinu otkrivenu, vjerojatno ćete završiti sirovih zrna u sredini posuđa. No osim toga, ovo je vrlo oprašteni i fleksibilan recept s 10 minuta pripremnog vremena, nešto više od sat vremena kuhanja i jednu posudu za čišćenje kada je sve završeno.

Nabavite recept: Peć za pecivo i rižu od Cafe Delitesa

(Slika: Joe Lingeman)

Više piletina i rižinih receptura od Kitchn

  • Kako napraviti pileća riža i juha
  • Piletina i riža Burrito zdjele Instant Pot Weeknight
  • Rajčica-bosiljak piletina i riža