Ovaj sastojak od trgovca Joea izazvao je život natrag u moje ljetne obroke

Početkom svibnja već je stigao u Charlotte i plesao sam se: Ako je ovo proljeće u mom novom gradu, ono što je pakao ljeto će biti kao? Ispada da je to jednako vruće i još vlažnije – dobrodošli na Jug! Dakle, dok ja obično osvjetljam svoje obroke samo nekoliko ljepljivih mjeseci kući na sjeveroistoku, već mjesecima to radim ovdje.

Volim lagane, vjetrovite vibre ljetnog jela, ali ne kuhati ili jedva kuhati jela naposljetku će se malo zamoriti. Ostavite ga šetnjom niz prolaznike kod Tradera Joea kako bih izliječio moj umor. Otkrio sam jednu stavku koja me odmah uzbudila zbog ljetnih obroka: njihov vrući dimljeni losos.

Trader Joeov vrući dimljeni losos najbolje je da se dogodi mojim ljetnim jelima

Jednostavna, ne kuhana jela kao što su salate i sendviči bili su na ponavljanju za ručak i večeru u mojoj kuhinji od trenutka kada je temperatura porasla. Stvari poput graha i roštilja bili su jednostavni načini da se utrnu snaga ovih jela, ali sam se dosadio istoj rutini. Vrući dimljeni lonac Tradera Joea je jačanje okusa koje nedostaje.

Drugi vrući dimljeni losos postoji u drugim trgovinama, ali stvarno moram reći da je ovo najbolje što sam okusio. Ima savršenu količinu mirisnog okusa i nije previše slan – problem koji sam našao s drugima koje sam pokušao. Oh, i tako se lagano lijepi u velike, velike komade, ne morate čak ni vilicu da to učine.

Sinoćnja noćna jela za jelo bez jela: Zeleni i zeleni sokovi iz @southendmarketclt, kozji sir, moj omiljeni #traderjoes vrući dimljeni losos i sve što je začinjeno bagelom, a sve je bacalo s mustardom vinaigrette. Oh, i malo #italianish focaccia za dobru mjeru.

Post koji dijele Sheela Prakash Fiorenzo (@sheelafiorenzo)

Kako ga mogu koristiti? Dopustite da računam načine. Za početak, volim ga pržiti preko zelene salate – jedan paket dijeli dvije salate za večeru samo savršeno. Peppery rucka je moja omiljena baza u ovoj situaciji, ali ljepušan zeleno djelo. Uobičajeno ću dodati još jedno sezonsko povrće u zdjelu – prvo je bio bijeljeni šparoge, hrskavi krastavci sada i uskoro ću se zamijeniti zelenim grahom. Ponekad bacam prepolovljene krumpere koje sam kuhala ili pržila u mješavinu za malo više skupa, ali češće nego ne, služit ću salati s krušnim kruhom.

Osnovna vinaigrette, obično začinjena Dijonom za dodavanje kremastog tanga, odijeva stvari, a zbog toga što sve čini sve bolje, ja sam sklupčala nekog kozjeg sira ili fete na vrhu. Moja najnovija otkrića su završiti svaku od naših salata sa zdravim posipanjem svega bagel začina, jer dodaje hrskavicu i osjeća se kao prirodno uparivanje s dimljenim lososom.

(Slika kredita: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Osim zelenih salata, ova salata od crnog graha ovih dana je ponavljani obrok. Također sam pržio losos, kombinirao ga s malo mljevenog lupa ili luka, nekim mayom ili grčkim jogurtom, bez obzira na svježe bilje koje se uzgajao u mojem kontejneru na balkonu i veliku stisku limuna. Stavljam mješavinu na tost ili ga samo skuham s Triscuitsom. Jednom kad su rajčice u sezoni, imam velike planove za zamjenu slanine za komade fileta u BLT mashupu bez kuhanja.

Jeste li pokušali s toplim dimljenim loncima Tradera Joea? Kako vam se sviđa?