Očuvanje sezone: smokve

Oh, lijepe smokve! Kako želimo da sezona traje cijele godine. Na sreću, smokve čine izvrsne džemove i ostalu konzerviranu hranu. Evo nekoliko načina za snimanje sezone prije nego što završi …

Smokve u rakiji – Za žestokog voća koje možete koristiti u slatkim i ukusnim jelima, isprobajte recept Eugenia Bone u Edible Austinu … ili jednostavno napunite čistu posudu s prepolovljenim ili četvrtim smokvama, pokrijte rakiju i držite u hladnjaku.

Osušene smokve – Čak i ako nemate dehydrator, još uvijek možete osušiti smokve u pećnici (savjet u The Telegraphu), a zatim ih upotrijebite kako biste pripremili predjela poput Fig Salami i španjolske Fig & Almond Balls.

Fig džem – Svestrana špila s roštiljem koja je lijepa s tostom, sječivim pločama, pa čak i umacima. Pronađite konzerve za konzerviranje u Nacionalnom centru za konzerviranje domaće hrane ili pokušajte zagladiti marmelad na Hranu i vino.

Slatka chutney – Planirajte unaprijed i pripremite ovaj ukusan slatki chutney za svoje zahvalnosti i blagdanske večere. (Izvrstan dar domaćina i domaćice!) Volimo Culinateov recept s ocem, brusnicama i toplim začinima.

Kisele smokve – To je nešto što još nismo pokušali, ali smo tako zainteresirani! Provjerite recepte u Nacionalnom centru za konzerviranje domaće hrane i stavite gore ili šuti! Verzija s balsamic ocatom.

Koji je vaš omiljeni način za očuvanje smokava?

povezan: Izvješće tržišta poljoprivrednika: Sl

(Slike: Emily Ho)