Otišao sam kupovati kod trgovca Joea s mojom mamom – Evo što sam naučio

Do prije nekoliko godina razgovor s mamom o namirnicama i kuhanju bio bi posve bizaran. Bila je komično neumjesna kada je došlo do svega što se tiče kuhinje. Ali, kad se moj otac razbolio i više nije mogao podnijeti sve odgovore za kuhanje, moja je mama uskočila i iznenađivala sve to postajući znatiželjni, oduševljeni domaći kuhar.

Čitaj više: Kako je moja mama naučila voljeti kuhanje

Sada, sa svojom novom ljubavi prema kuhanju i njezinom širenju vještina, nije čudno provesti sat s pričom o hrani na telefonu sa svojom mamom. Na jednom takvom nedavnom razgovoru bio mi je zadivljen da smo cijelo vrijeme izgubili bitno iskustvo vezivanja majke i kćeri: zajedno kupujući prodavaonice.

Tako smo krenuli na avanturu Trader Joe’s, njezin omiljeni dućan. Ne kupujem tamo često (ja sam pijanac za Whole Foods), ali želio sam vidjeti što je to bilo. Slijedio sam svoju mamu na jednom od njezinih putovanja, postavljanjem pitanja i bilježenjem, dok je pustila TJ u kolica.

Brzo sam shvatio da su najčešći čvorovi moje majke dolazili iz smrznutog prolaza jer radi puno radno vrijeme i mora brzo dobiti večeru na stolu kad se vrati kući. Ona također kupuje puno laganih obroka i obroka koje se moj otac može uhvatiti za sebe kada je sam dom.

Ovdje su 10 stvari koje moja majka uvijek kupuje kod Trader Joea.

(Slika: Lauren Kodiak)

1. Japansko stilu pržena riža, $ 3 za torbu od 16 unci

Moja mama priznaje da to obično ne bi uhvatila njezin pogled, ali je imala svoja sestara (s prženim jaje i salamama!) Prošlog ljeta i sad ga voli.

Ona će ili mikrovalnu ili zagrijati potpuno kuhanu rižu u tavi i vrh svakog dijela s prženim jaje, sojinim umakom i Sriracha za lagano punjenje jela.

Stavite jaje na nju: Kako pržiti jaja

(Slika: Lauren Kodiak)

2. Red Bell Peppers, svaki $ 1

Mama kaže da crvene papričice na Trader Joeovu lebde dosljedno oko 1 dolara, tako da ih uvijek zalijeva na njih kad se radi na TJ-u, umjesto da ih dobije u drugim trgovinama, gdje često koštaju više i izgledaju manje svježe. Dodat će ih salatama, krumpirićima i jelima od tjestenine cijeli tjedan.

Nabavite recept

  • Spore kobasice sa lukom i paprike
  • Kako napuniti paprike
  • Pečeni crveni kupus i džepni pepper Slaw

(Slika: Lauren Kodiak)

3. Tarte d’Alsace, 4,50 dolara

Unatoč francuskom imenu francuskog imena ovog predmeta, poznat je u kući svojih roditelja kao “šunke kolača”. Nije neuobičajeno čuti mamu kako kaže: “O, samo sam zagrijala šunku!” Poslužuje ga jednostavnom bočicom, kao što kaže upute na kutiji.

Jedna stvar o kojoj moja mama žali je da oni ne prodaju vina na njezinoj TJ-u – kaže da je svjež, pristupačan Sauvignon Blanc stvarno zapečatio posao ovdje.

Uparite s ovom jednostavnom salatom: Jednostavna salata arugula

(Slika: Lauren Kodiak)

4. Neukusan divlji argentinski crveni škampi, 10 dolara za torbu od 16 unci

Kada je moja majka prvo prstima prstima pretočila u širok svijet kuhanja, započela je s vegetarijanskim receptima, jer je mislila da bi bilo lakše naučiti osnove prije nego što se plodovi mora ili meso prenesu u jednadžbu.

No, tada je pronašla ove argentinske škampe koje je lovio i koji su se lovili, što kaže kako se tako lako pripremiti. Kaže mi da sad namjerno traži nove jela od škampa jer se osjeća sigurno u vrećici ili dvije od njih u zamrzivaču.

Nabavite recept

  • Parmesan Risotto s prženim škampom
  • Baja Škampi Taco Salata
  • Škampi s jednim kavom

(Slika: Lauren Kodiak)

5. Sjeckani parmezanski sir, 5,50 dolara za torbu od 12 unci

Moja mama kupuje četiri vrećice ove stvari u isto vrijeme. Nedostatak stavljanja na sladoled, dodaje ga svemu i svemu (salate, pečeni veggies, juhe, tjestenine). Prema njezinim riječima, “Nikada nemate dovoljno Parm, sve je bolje s Parmom!” Njezine riječi nikad nisu bile izgovorene.

Nabavite recept

  • Češnjak od parmezanske krumpiriće
  • Slasni krumpir i parmezanski muffini
  • Kremasta špinat parmezana Orzo

(Slika: Lauren Kodiak)

6. Engleski Cheddar sir s karameliziranim lukom, $ 9

Mama kaže da joj se sviđa jer nije normalno nešto što biste vidjeli na tanjurastom tanjuru, a ljudi uvijek rave o tome. “Ne znam kako tamo dolaze luk, ali je nevjerojatno”, kaže ona. “To je okus tako stvaran, a ne umjetno.” (Vjerojatno zbog toga su pravi karamelizirani luk, mama!)

(Slika: Lauren Kodiak)

7. Gnocchi alla Sorrentina, $ 3 za torbu od 16 unci

“Ne mogu vjerovati da vrećica čudnih malih diskova može napraviti takav ukusni obrok”, kaže mama, dok ona zauzima ove njoke iz smrznute sekcije. Kad sam je zamolio da razradi, objašnjava da kad prvi put otvorite torbu vidjet ćete male “stvari koje gledaju disk”, koje zapravo ne podsjećaju na njoke. Ali jednom kad ih zagrijavate, ostat ćete s grubim, okusnim njokima.

Naravno, služi joj kuhane njoke s puno Parm.

Pokušajte s drugim njokima TJ-a: Sada možete kupiti karfiol gnocchi na Trader Joe’s

(Slika: Lauren Kodiak)

8. Organska špinat i ricotta pizza, svaki po 4,50 dolara

Od ove posebne TJ’s pizza, mama kaže da “ne okusa poput kartona, poput većine zamrznute pizze”. Misli da to ima veze s savršenom tangy kiselom tijestom. Za istezanje, napravit će bočnu salatu dok se zagrijava u pećnici.

Uparite ovo s pizzom: Svaka salata za pizzu

(Slika: Lauren Kodiak)

9. Svinjski Gyoza Potstickers, 3 $ za torbu od 16 unci

Zanimljiva činjenica: moja baka je iz Queensa, NY, i mislila je da su to izgovorene goy-zahs. Poslala mi je djeda u Tradera Joea, a siromašni čovjek kleo se i spuštao na zamrznuti prolaz, tražeći od ljudi, u svom debelom New Yorku, gdje će pronaći goy-zahs. (Izgovara se gheeyo-zah).

Brzo odleđivanje i ove goy-zahs (kao što ih još uvijek nježno zovemo) napraviti savršeni zalogaj s nekim umakom od soje za uranjanje. Ili ponekad moja mama će ih napraviti za večeru i par s pržena brokule.

(Slika: Lauren Kodiak)

10. Laceys Dark Chocolate Almond Cookies, 4 $

Moja mama uvijek čuva ove hrskavi čokoladni kolačići od badema kako bi služili na improviziranim okupljanjima i fancy večerima podjednako. “Oni su stvarno ukusni, jako dobro s čašom crnog vina”, rekla mi je. “Zovem ovaj kombinirani uzimajući svoje antioksidante.”

Koje su vaše trgovce Joe’s spojnice? Imate li nešto zajedničko s mojom mamom?