Osnovne tehnike: Kako smeđi maslac

Smeđi maslac je jedan od onih čarobnih tajnih sastojaka koji samo čini da poboljšavaju okus pravedan o svemu – slatko ili ukusno. Ima bogat ukusni okus i aroma je izvan ovog svijeta. Čak i bolje, to je trenutak za napraviti…

Da biste napravili smeđi maslac (koji se nazivaju i beurre noisette), jednostavno počnite topljivati ​​maslac preko srednje topline. Koristite tavu s bijelim dnom tako da možete pratiti boju. Povremeno osvježite posudu kako biste bili sigurni da maslac kuha ravnomjerno.

Kao što se maslac topi, to će početi pjeniti. Boja će napredovati od limun-žute do zlatno-tan do konačno, toasty-smeđe. Jednom kad smrdiš tu apsurdnu aromu, izvadite posudu od vrućine i prenesite posutog maslaca u zdjelu topline da se ohladi.

Čvrste mlijeke će kuhati brže i vidjet ćete ih da se smjeste na dnu posude kao što su sladoled u bocu vina. Kada premjestite smeđi maslac u novi spremnik, pokušajte ostaviti što više ovog sedimenta u tavi što je više moguće. Također možete iscijediti maslac kroz fino meshed filter ili krpu od sira kako biste uklonili sve čestice.

Onda opet, neki ljudi vole lagano spaljen okus ove krutine daju maslacu! Isprobajte oba načina da vidite što vam se sviđa.

Jednostavno je smeđi ono što vam je potrebno za recept, ali ujedno možete smeđivati ​​velike količine maslaca. Dugo se čuva u hladnjaku, ili ga možete zamrznuti u ladicama s ledenim kockama.

Možete koristiti smeđi maslac u gotovo bilo kojem receptu koji traži maslac, uključujući kolače, kolače ili umake. Volimo spooning malo preko tjestenine, ribe jela, ili čak i steamed povrće. Također, izvrsno se širi za večere kada se šalite zajedno s redovitim maslacem!

Kako vam se sviđa smeđi maslac?

Povezano: Osnovne tehnike: Osam načina za izgradnju okusa

(Slika: Emma Christensen za Kitchn)