Osim tosta: Više načina da koristite marmeladu

U proteklih nekoliko mjeseci očuvanja agruma, zamjene hrane i darova prijatelja, skupili smo ono što se čini kao trajna opskrba marmelada. Inspiriran misliti dalje od tost, počinjemo vidjeti potencijal marmelade posvuda. Od doručka do deserta, pa čak i pića, ovdje su neki drugi načini korištenja slatkih i zingy čuvati.

Okreni ju u zobene pahuljice i jogurt: Korištenje džemera za osvjetljavanje našeg jutarnjeg jogurta ili zobene pahuljice nije ništa novo, ali iz nekog razloga samo nedavno smo kušali marmeladu – to je fantastično, posebno u paru s prženim maticama.

Pecite ga u kolače: Dodajte 1/2 šalicu marmelade na svoj omiljeni recept za kolače, ili pokušajte Marmalade Barley Scones iz Dobro za zrno autor Kim Boyce.

Namjestite ga u salate: Vinaigrette zaslađena s okusom marmelade ukusna su na salzetima od rucak, špinat ili kelj.

Koristite ga u marinadi: Marinada sojinog umaka i marmelade može se koristiti na sve vrste proteina, kao što je ova marmelada tofu od VeganYumYum i pečena svinjetina od Jednostavno Recepti.

Poslužite ga s sirom: U redu, ovo je vrsta pada u toast kategoriji, ali volimo slatko, tangy marmelade na crostini ili tartine s kremastim kozjim sirom.

Prosijati je preko kolača: Lagana gorka marmelade mogu nadopuniti slatki kolač. Vjeruje ovaj veganski Sticky Orange Cake s Marmalade Glaze.

Sipite je: Jeste li ikada imali koktel marmelade? Zanima nas Kinloch Plantation Special, pištolj s marmelatom i muškatnom kapicom. Uzmite recept i saznajte više o mješavini marmelade na Atlantiku.

Koji su vaši omiljeni načini jesti marmeladu?

povezan: Žitarice, džemovi i marmelade: Što učiniti s konzervi

(Slika: Flickr član comedy_nose licenciran pod Creative Commons)