Omlet i čaša vina: Neke misli o savršenoj večeri za jednu

Moja omiljena večerašna večera, sam-blagovaonica, je klasična jela koja je brza, štedljiva i elegantna. Osnovna postavka je jednostavna: Omlet od sira s nekim prženim tijestom i čašom suhe alsatian chablis. Ako se osjećam kao da trebam neko povrće, mogu dodati nekoliko kopalja pržene brokule ili šparoga (ako je u sezoni) ili narezane rajčice, posute lukovima i nekoliko kapi balsamike. Poslužuje se na priličnoj ploči i možda se izvadi u vrt ako to vrijeme dopušta, ovaj obrok hrani, osvježava i uživa na mnogim razinama.

Naravno da je omlet za večeru daleko od izvornika. Velika Elizabeta David inspirirala je zanimanje za omlete sa svojim prikupljenim esejima Omlet i čašu vina i naravno da nam je Julia Child uveo francuski omelets. Judith Jones, čiji omletni recept je omiljena, prikazana je gore iz kuhinjske turneje koju smo ovdje predstavili prije nekoliko godina od Sara Kate. Dakle, kad imam večeru od solo omleta, osjećam se kao da hodam stopama nekih moćnih elegantnih dama.

Izrada dobrog omela traje. Jednostavno ne možete staviti svoje vrijeme u štednjak. To je jedan od razloga zašto je to dobra blagovaona za večeru, jer dok vaše “pogreške” i dalje budu dobre i vrijedne konzumacije, možda neće biti u skladu s standardima tvrtke. Omlet je jedno od onih jela koja nadilazi zbroj njegovih dijelova, a tehnika je jedan od ključeva za tamo. Praksa, praksa, praksa i uživanje u plodovima vaših truda, bez obzira na ono što padne na vašu ploču na kraju.

Drugi je ključ kvaliteta vaših sastojaka i kada je popis jednako kratak kao i za omlet od svježeg svježeg svita, potrebna vam je pažnja. Jaja treba biti što je moguće svježa, po mogućnosti od pašnjaka, možda čak i iz vlastitog dvorišta! Maslac bi trebao biti svježi, slan ili neslan, to je do vas, a papar napuknut ravno iz mlina. Sir je vaš izbor. Volim Gruyere ili oštar cheddar, ali lijep meki kozji sir također je dobar.

Sjajan način naučiti tehnika je gledati jedan od mnogih omlet-making videos dostupnih na interwebs. Moja omiljena tehnika slična je Jamie Oliveru u video ispod, samo ja trostruko završiti. Pronađite onu koja radi za vas i prakticirajte, praksi, vježbajte!

Omiljeni recept: Judith Jones ‘omelete za jednu
Omiljena tehnika: Jaime Oliver (video)
Klasična tehnika: Dijete Julia (Omlet lekcija počinje u 15 minuta)
Omiljeni sir: Gruyère
Omiljene jaja: od pašnjaka podignutih kokoši
Inspiracija: Elizabeth David Omlet i čaša vina

Koja ti je najdraža solo večera?

(Slika: Sara Kate Gillingham-Ryan)