Omiljeni Recipe za ručak: Sendvič s mozaikom rajčice

Dok smo na temu omiljenih sendviča – evo moje. Vruća, glupa, pržena, sočna mozzarela i sendvič rajčice.

Ovaj sendvič samo praska s okusom, a ipak je tako jednostavan. Živo mi podsjeća na ljeto koje sam provela u sjevernoj Italiji, lutajući gradskim ulicama i zaustavljanjem u studentskim kafićima za sendvičem i visokom, hladnom čašom vruće vode. Voda mi je očistila nepce i pustila da u mojim ustima eksplodiraju živahni okusi svježih crvenih rajčica. Vrući sir, glatko između kriški hrskavog prženog kruta, ispruženog u dugim nizovima između ugriza. Okus i tekstura ovog sendviča jedna je od mojih najdražih uspomena na putovanju – i to je i dalje moj omiljeni ručak.

Ovaj sendvič je tako jednostavan da jedva treba objasniti, ali ovdje, za rekord, je kako sam napraviti moj paradajz i mozzarella sendviča. Da li ih ikad napravite? Ako nikad niste imali jedan, sad je vrijeme; rajčice su u sezoni! Koristio sam svježu rajčanu crnu rajčicu (tako slatku, tako sočan!) Iz mog vrta, i neka vrlo svježa mozzarela, pakirana u vodu.

Sendvič sa mozaikom rajčice

čini 1 sendvič

Maslinovo ulje
2 kriške kruha
1/4 male rajčice, rezane
4 tanke kriške mozzarelle
Sol i svježe mljeveni crni papar
1/2 češnjaka od češnjaka (opcija)
4 ostavlja svježeg bosiljka (izborno)

Zagrijati tanjur od 10 inča na srednjoj vatri i premazati lagano s maslinovim uljem. Stavite 1 komad kruha u tavu. Stavite dva komada mozzarelnog sira na vrh kruha. Stavite kriške rajčice na vrh sira i pospite solom i paprom. Stavite ostatak sira na vrh rajčice i vrh s drugim komadićem kruha.

Provjerite dno kruha; ako izgleda zlatno, okrenite sendvič. Stavite tanjur od lijevanog željeza na vrh sendviča s okretanjem i kuhajte dodatnih 3 do 4 minute kako biste završili taljenje sira i tost kruha.

Opcija: Izbacujte oba komada kruha s izrezanom polovicom češnjaka prije pripreme sendviča.

Opcija: Dodaj nekoliko listova bosiljka u središte sendviča sa rajčicom.

Povezano: Okusi poput ljeta: Savršeni sendvič rajčice

(Slike: vjera Durand)