Nogometni Squash: Delicata Squash

Ljubav je butternut okrutna, ali mrzim sve što je potrebno da bi se ogulilo, nasjeckalo i pečeo? Vrijeme je da probate delikatu. Ove prugaste, blage okusne kolače daleko je lakše rezati i dobiti ovo: čak ih ne morate ukloniti. Je li to kolektivni uzdah olakšanja koji čujem?

Mislim da je delicata squash u svom najboljem stanju kada se peče. Rezati u prstenove ili dijelove veličine grinja, bacajte s maslinovim uljem i solom i peći na ploči za pečenje na oko 400 ° C sve dok ne počnu smeđivati ​​na rubovima. Ovo donosi svoju osjetljivu slatkoću i daje squashu kremastu teksturu.

Osim prženja ravno, možete pripremiti i polovice šiške prije prženja kombinacijom bilo čega od quinoa do sautéed greens. Pokušajte slojeviti kriške od sira, vrhnja i ljekovitog bilja da biste napravili kratku posudu za gratiniranje ili kuhane komade s drugim zimskim povrćem.

Pri kupnji delicata kolača, pokupite squashes s glatkom nepromijenjenom kožom koja se osjeća čvrsta, posebno blizu kraja matičnih stanica. Budući da su delikatini tikvice tanji od ostalih zimskih kolača, oni se ne drže dosta dugo. Čak i tako, zadržat će nekoliko tjedana ako se drže negdje vruće i tamne. Za pripremu, iscijedite čašu na pola i izbacite sjeme, a zatim nastavite s receptom. Hrana je jestiva, tako da možete slobodno ostaviti.

Delicata Squash Recipes to Try:

Fettuccine s Balsamic Delicate Squash i Bitter Greens
Delicata Squash punjena gljiva, Farro, Pečani i sušene brusnice
Topla Farro salata s Delicata Squash, Persimmons i Peecans
Delicata Squash i Gruyere Dip
Delicata Squash punjena Apple Dressing Cornbread

Imate li omiljeni način pripreme delicate squash?

Povezano: 20 načina jesti pada povrće za večeru

(Slika: Mark Herreid / Shutterstock)