Nema više stezanja: 4 savjeta za slijepu pečenje pita

Blind pečenje korice za tortu za voćni kolač ili kvasac može biti frustrirajuće. Ako nije učinjeno ispravno, tijesto se smanjuje dok peče, ostavljajući neprivlačan, previše mali spremnik za punjenje. Ali što je pravi način da to napravite? Zamrzavanje, nabiranje, bacanje voodoo magije? Evo trikova koji svaki put rade za nas:

1. Primjenjuju se sva uobičajena pravila za pita. Time znači da su sastojci hladni, a da tijesto ne prelazite previše sitno, ostavljajući tijesto barem sat vremena nakon što je napravljeno, a ne previše prevladavajući tijesto..

2. Presavijte rubove vašeg tijesta pod. Što je tijesto tijesto tijesno oko usne pločice, to je manje vjerojatno da se smanjuju i spuštaju strane. Za maksimalnu debljinu, nakon uklapanja tijesta u tanjur, odstrani višak, ostavljajući presjek od oko 2,5 cm (2 cm). Preklopite ovo ispod, koristite komadiće da biste zakrčili sva tanka područja i zategnuta. To ima dodatnu korist od izrade rubova kolača izgleda vrlo glatka i uredna.

3. Zamrzni tijesto u pećnici prije pečenja. Smrznuto tijesto manje je vjerojatno da će se smanjiti i srušiti. Mi obično zamrzavamo svoje tijesto preko noći, ali čak i sat ili dva u zamrzivaču pomoći će.

4. Pecite tijesto komadom papira i popunite pite težinama prije pečenja. Pokušali smo zamrznuti foliju umjesto pergamenta, ali ponekad imali problema s njom. Pergamentni papir nikada se ne drži, a utezi čuvaju koru da puknu dok kvasuje. (Suhi grah ili neobrirana riža također se može koristiti kao pita težine.)

Imate li savjete ili trikove za besprijekornu slijepu pečenje?

Više Pie Crust Savjeti:
• Blind pečenje: što je i kako to učiniti
• Recept: osnovna kora pita
• Kako napraviti pita kora od nule
• Pomozite mi da napravim više lijepih pita
• Završni doticaji: kako dobiti savršenu zlatnu pita

(Slike: Anjali Prasertong)

  Recept: Grčki jogurt Panna Cotta