Najvažnija stvar koju biste trebali znati kada kuhate s cjelovitim pšeničnim brašnom

(Slika: Christine Gallary)

Brašno od cjelovitog pšenice dodaje više hrane, a da ne spominjemo lukav i ukusan okus, pečene robe i druge receptore na bazi brašna. Međutim, ovaj brašno ponekad može učiniti gotovim proizvodom sušiti i proizvesti grubu teksturu od korištenja više rafiniranog sveobuhvatnog brašna.

Ali to je lako lako se nositi: ovdje je broj jedan stvar koju treba zapamtiti kada pečenje s brašnom cijelog pšeničnog brašna!

Kad pečete s brašnom od cjelovitog pšeničnog materijala, neka se tijesto odmori i hidrati prije pečenja!

Zašto je hidratacija važna

Kad sam napravio recept prijatelja prije nekoliko mjeseci, primijetio sam da svaki put kad je jedan od sastojaka brašno od cjelovitog pšeničnog zrna, ostavila je tijesto najmanje deset minuta prije pečenja. Ispada da, budući da brašno od cjelovitog pšenice sadrži i mekinje i zametku pšenice, koja je grubljivija od teksture, odmaraći tijesto prije pečenja, daje tekućini priliku da hidratizira mekinje i zametku i prvo omekša.

Testiranje ovog tipa

Stavio sam ovaj tip na test, kada sam napravio sljedeću seriju mojih omiljenih muževina od banane. Odmah sam pekla s pola tijesta, a zatim ostatak pekla nakon prvog izlaska iz šarže, što je drugu seriju ostavilo oko 20 minuta vremena hidratacije.

Kad sam uspoređivao ova dva, muffini napravljeni s odmaknutim tijestom definitivno su bili nježniji i vlažniji od prve serije!

Možete također hraniti preko noći

Ako zaboravite na ostatak tijesto, ne brinite: ovaj proces hidratacije može se dogoditi nakon što je tijesto je pečeno, pa samo služiti ono što ste napravili sljedeći dan. Savršeno je ako želite napraviti nešto što će kasnije biti ukusnije!

  • Pročitajte više: Kakav je posao s: bijela brašna pune bijele pšenice?

Dok odmarate tijesto može se činiti više vremena, nemojte tako misliti – možete pustiti pećnicu da se zagrije dok se tijesto odmara ili čak opere jela, a razlika u gotovom proizvodu svakako vrijedi. Pokušajte to sljedeći put kada napravite kolače, kruh ili čak palačinke s cjelovitim brašnom.

Kako napraviti cijeli pšenični sendvič kruh

(Slika: Emma Christensen)

Recepti cijelog pšeničnog brašna

  • Kruh od banane s cijelim pšenicom
  • Kako napraviti cijeli pšenični sendvič kruh
  • Brzi, lagani i vlažni muffini od cjelovitog pšenice