Najlakši način da podigne đumbir

(Slika: Christine Gallary)

Volim uvijek imati svježi đumbir oko dodati duhovit udarac šećera ili dubine do ukusne hrane, ali ne uvijek ga koristiti. Još jedna stvar koja me ljutila je kad nabacam đumbirov, obično ima puno gipkih bita koji se ne raspadaju u rešetkastoj boji i ostao sam s čudnim pljesnivim bitovima. Ovo je trik koji rješava oba problema!

Dijelili smo kako pohraniti svježi đumbir i kako zamrznuti već rešetkani đumbir tako da nikada nećete imati ovog okusnog korijena, ali nedavno smo došli do velikog savjeta o rešavanju cijelih komada zamrznutog đumbira. U svom receptu za Azijatnu rajčicu Fried Rice s Kalua svinjetinom, Michelle Tam dijeli:

U mojem zamrzivaču uvijek držim veliki gumb đumbira. Čuva se jako dobro. Kad ga moram iskoristiti, izvadit ću ga iz zamrzivača, ukloniti kožu s povrćem, i Microplane. Gotovo je poput izrada leda obojene đumbirom.

Dao sam ga probati i bio je izvan sebe! Koristeći moj Microplane, đumbir se lako ugrize u pahuljasto hrpu s malo napora, a nisam ostao s gomilom vlaknastog đumbira.

Također mi se sviđa njezin savjet o pilingu s povrćem, kao i moj uobičajeni način korištenja žlice ne radi sa zamrznutim đumbirom.

Sada uvijek mogu uživati ​​u okusu svježeg đumbira i rešetkati upravo ono što trebam u bilo koje vrijeme, plus znam da će đumbir biti savršeno mljeveno u sitne, pa čak i komade!

Više o čuvanju i zamrzavanju đumbira

  • Evo najbolji način za pohranu svježeg đumbira
  • Jeste li znali da možete pohraniti prženi đumbir u zamrzivač kako bi ga ostali duži?