Najlakši način da napravite zalogaj od umake od tjestenine domaći

Kako napraviti umak od marinara

(Slika kredita: Leela Cyd)

Neke noći ili, budimo iskreni, većina večeri, komplicirana večera nije opcija. Ali to ne znači da morate naručiti izlet. Ljepota staklenke umakom od tjestenine jest da je to trenutak obroka (sve dok imate kutija od tjestenine, naravno, pri ruci).

Jednostavna večera od špageta bacala u jarred marinara je nešto što sam odrastao kad su noći bili zauzeti i od-ogrebotina umak nije bio opcija. I dok ne postoji ništa krivo s ovom piknikom, to je zapravo smiješno jednostavan način da taj jarred umak okus malo više domaći.

Najbolji dio? Nema potrebnih dodatnih sastojaka – bez sjeckanja lukova ili mljevenja češnjaka ili raširenja vašeg ormara začina.

Tajna za izradu ukrasnog umaka od tjestenine od tjestenine je domaća

Sve što trebate učiniti kako biste poboljšali okus staklenke umaka od tjestenine je malo peći na štednjaku dok se malo ne smanji. To omogućuje okusima da se koncentriraju i prodube, što upravo čini okusom domaćeg umaka od rajčice tako dobar – ima vremena razvijati bogati, zaobljeniji profil. Dajte jarred umak malo vremena da učine isto i može se okus puno bliže domaće.

Jednostavno sipajte umak u malu tavu dok idete kipući tjesteninu. Pustite da kuhati, a zatim smanjiti toplinu, tako da umak blago mjehuriće. Držite pirjati oko 10 minuta ili tako, sve dok ne primijetite da umak je smanjen i zadebljan malo, ali je još uvijek neugodan. Zatim idite naprijed i bacajte je sa tjesteninom (i malo rezervirane vode od tjestenine) i odvrnite.

Imate li trikove za poboljšanje umaka od jarred tjestenine?