Najbolji oblik? Vagon kotača Mac n ‘Cheese

Jedne noći, bio sam zatvoren s lošom ozljedom kuhinje i dragi prijatelj ponudio da me večera. Malo sam znao da će potaknuti ne samo stup od sira, već i budućnost izrade maka.

Prijateljica ‘s mac n’ sir je zapravo njezino potpisivanje jelo, pa su joj vještine već prilično čvrste. Ključni je element, naravno, visokokvalitetni sir, od kojeg ima niz pouzdanih pogača. Uvijek se prebacuje na kombinaciju, ali sirevi izbora za tu skupinu bili su Gruyere, Fontina Val D’Aosta i odličan oštri bijeli cheddar. Ostale statistike: breadcrumb preljev, super bogata i bogata bechamel, i savršeno začin. Nije to bilo dražesno, ali je prikovalo osnovne elemente.

Ovaj put, ipak, na ćud, promijenio je jednu stvar koju ona … i … nikad ne bih mogla otići od njega: oblik tjestenine. Trebalo je nekoliko ugriza da bi shvatili što je to učinilo tako puno više sirene, kremaste i punchy. Bilo je, jednostavno, mac n ‘sir na steroide.

Ako pregledate oblik jednog kruga kola vagona, vidjet ćete sedam regija za hvatanje i prevlačenje umaka od sira, kao i omotane vanjštine: još više hvataljka. Usporedite ovu geometrijsku figuru s makaronija, posve glatkom, s samo dva otvora i uskom cjevčicom potencijalne ne-sireve između njih, a ne manje. Prednosti prve su jasne.

Prolazio sam oko blokova koji su eksperimentirali s različitim vrstama tjestenine za moj mac n ‘sir, pa nije s amaterskim senzibilitetom da podržavam ovaj izbor s krajnjim inzistiranjem. Čak i više nego često ne, odlučiti se za bilo što ali makaroni. Idem za sorte koje su ništa drugo nego mainstream, kao da bi neki ezoterični izbor tjestenine na neki način podigao ono što stvarno ne bi trebalo biti povišeno. Tako me je ironija udarila u lice kada je skroman kola kola zaista okrenuo svijet tako topsy turvey.

Specifičan oblik tjestenine ključan je za uspjeh bilo kojeg jela od tjestenine, ali ništa ne čini argument više uvjerljivim od ovaj oblik i umak. (Samo pitaj moju prijateljicu, odvjetnik.)

Nora Singley je strastveni zaljubljenik u sir, a već neko vrijeme bio je sir i direktor obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku, gdje nastavlja podučavati klasi sojke za javnost. Trenutno je asistent TV kuhar na The Martha Stewart Showu.

Povezano: Domaće Mac n ‘Cheese: Koji je vaš omiljeni način??

(Slike: Cupcake projekt, korišten uz dopuštenje, ljubaznošću J. Pollack Photography, Emma Christensen)