Najbolji načini za zagrijavanje ostataka

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ne bi li bilo iznenađujuće kad bi se zagrijavala hrana jednako dobra kao kad je svježe napravljena? Sigurno je da će jesti ostaci još uzbudljivijima. I dok vjerojatno ne možete ponovo kuhati francuske krumpiriće na njihovu prvotnu hrskavost, možete dobiti darn blizu ako znate najbolje reheating metoda.

Evo vodiča koji će vam pomoći da shvatite treba li zagrijati hranu na štednjaku, u pećnici ili u mikrovalnoj pećnici, s nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svaki od njih učinite. Ponovno zagrijati s povjerenjem!

Osnovno pravilo palca za ponovno zagrijavanje

Ako imate luksuz pune kuhinje na raspolaganju prilikom ponovnog zagrijavanja hrane, ovo je osnovno pravilo pri odlučivanju o najboljoj metodi.

Zagrijte hranu na istom mjestu gdje je izvorno pripremljena.

To uglavnom dobro funkcionira, kao što je zagrijavanje juhe u loncu ili pečenu piletinu u pećnici, jer upotreba iste metode vjerojatno znači da će se hrana zagrijati blizu kako je izvorno.

Ali ima vremena kada možete imati samo uredsku mikrovalnu pećnicu ili možda ne želite koristiti originalnu metodu kuhanja za ponovno zagrijavanje, kao što je ponovno piletina s dubokim prženjem. Pa što ćete učiniti u tim slučajevima?

Evo tri glavna uređaja koji se koriste za zagrijavanje hrane i neke savjete o najboljoj hrani za zagrijavanje u svakoj!

(Image kredit: Breville mini pametni toster kavu u Williams-Sonoma)

Namirnice za zagrijavanje u pećnici ili tosteru

Toster ili toster pećnica je obično moj go-to reheating aparat, jer osigurava ravnomjerno, nježno grijanje. Ako ste zabrinuti da će se hrana isušiti, samo ga pokrijte folijom. Ciljite za pećnicu s niskom temperaturom (ne više od 350 ° F) i provjeravajte svoju hranu jednom dok se ne zagrije.

To su namirnice koje se dobro zagrijavaju u pećnici ili tosteru.

 • Crusty kruh. Osvježite francuski kruh tako da je vani izvana i nježno iznutra sa samo pet do 10 minuta u toploj peći (oko 350 ° F). Više: Najbolji načini za pohranu i zagrijavanje kruha: Savjeti od pekara
 • Pržena ili hljebana hrana. Slanu hranu ima najbolje šanse da se ponovno suši u suhoj vrućini peći ili tostera. Ovdje se također treba ponovno zagrijati namazane sastojke.
 • Pečena roba. Pite, muffini, tarts, i većina pečene robe općenito ponovo zagrijati najbolje u pećnici tako da ne dobivaju mokra. Također možete dati ustajale kolačiće novi život sa samo nekoliko minuta u pećnici!
 • Pečeni ili pečeni jela. Ponovno zagrijte pecivo i ostale meso u pećnici, jer ravnomjerno grijanje znači da se meso neće pretjerati ili sušiti.
 • plodovi mora. Prekrasan morski plodovi su neugodni, stoga nemojte pokušavati zaglaviti u mikrovalnoj pećnici. Zagrijati nizak i spor dok se samo grije.
 • Pizza. Ako imate puno pizza za zagrijavanje, stavite ga uz pećnicu. (Ako imate samo krišku ili dvije, isprobajte našu metodu štednjaka u nastavku.)
 • Sendviči sa roštilja. Preostali sir ili panini koji se zagrijavaju u pećnici mogu biti jasni izvana, ali zagrijani iznutra.

Namirnice za zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici

Mikrovalna pećnica je nesumnjivo jedan od najbržih načina zagrijavanja ili ponovnog zagrijavanja hrane, ali tekstura neke hrane može patiti u tom procesu. Namirnice koje nemaju hrskavu koru uglavnom zagrijavaju dobro u mikrovalnoj pećnici.

 • juhe
 • variva
 • Pecivo i pire
 • Parni ili kuhano povrće
 • Riža, tjestenina i rezanci
 • složenaca

Prilikom zagrijavanja hrane u mikrovalnoj pećnici, tehnika je važna. Šira hranu u ravnomjernom sloju, prekriti vlažnim papirnatim ručnikom kako bi se stvorila para dok se hrana zagrijava, tako da se ne isušuje, i promiješati svaki čas da promovira zagrijavanje, jer obično ima točkastih točaka čak iu mikrovalovi s okretnim pločama.

A ako zagrijavate više od jedne vrste hrane na istoj ploči, ponekad nije dobra ideja da sve istodobno bacate na tanjur i u mikrovalnu pećnicu. Ako postoji gustija hrana poput svinjetine, mikrovalna, koja sama po sebi, sve dok se gotovo ne zagrije, prije dodavanja stvari koje se brzo zagrijavaju, poput riže i povrća. Na taj način, sve istovremeno završava grijanje, ali ništa nije pretjerano.

Najbolji način za zagrijavanje kriške pizza

(Slika: Christine Gallary)

Namirnice za grijanje na ploči za kuhanje

Ponovno zagrijavanje na stovetopu je odličan način za vraćanje puno hrane u blizini svoje izvorne teksture, osobito s puno vlage poput juhe i špinata. Držite se na niskoj ili srednjoj temperaturi i često promiješajte kako biste promicali zagrijavanje.

Prilikom ponovnog zagrijavanja na štednjaku, odaberite odgovarajuće posuđe za hranu koju zagrijavate.

Lonci i tave

 • Juhe, pire i pile. Uz ove namirnice koje sadrže puno vlage, umivaonik ili lonac s poklopcem će napraviti trik.
 • Pizza. Ako samo zagrijavate krišku ili dvije pizze, bacajući je u tavu s poklopcem, dobit ćete hrskavu koru i vrući sir. Čitaj više: Najbolji način za zagrijavanje kriške pizza
 • Riža, tjestenina i rezanci. Obožavam to zagrijavati na štednjaku, ali obično trebaju kapljice vode, zaliha ili mlijeka kako bi se malo natapkali natrag. Najbolje je koristiti tekućinu koja je bila u originalnoj posudi.
 • Sautes i pomiješane krumpiriće. Plitka posuda ili tava za prženje na laganoj vatri izvrstan je posao ponovnog zagrijavanja ovih jela.
 • Meso. Nabavite ukusni ukusni okus mesa ponovnim grijanjem mesa na relativno visokoj vatri u posudi od lijevanog željeza. Skrenite je često tako da ne pretjeruje. Čitaj više: Zagrijte meso u lijevanog željeza

Dvostruki kotao

Dvostruki kotao znači da postavite zdjelu u tavi vode koja pirja, što pomaže regulirati temperaturu zdjelice jer ne sjedi izravno na toplinu. Ovo je sjajno mjesto za zagrijavanje osjetljivih predmeta, kao što je umaci ili pire krompir, da ne želite riskirati dolazak u kontakt s izravnom toplinom i užarenjem ili razdvajanjem.

Više: Kako zadržati pire krumpir toplo: 4 najboljih metoda

Parobrod

Parne hrane oslanjaju se na vlažnu toplinu za kuhanje i mogu se isušiti nakon što se ohlade i hladi, a također mogu izgubiti puno vlage ako nisu spremljene u hermetičan spremnik.

Najbolje mjesto za ponovno zagrijavanje hrane od pari, kao što je steamed riba ili dim sum, je staviti ga natrag u parobrod, tako da je hrana ponovno izložena vlagu dok je reheating.

Imate li savjete o zagrijavanju hrane?