Najbolji načini čuvanja ostalog tofu

(Slika: Emma Christensen)

Najjednostavnija stvar u vezi s receptima koji ne zahtijevaju cijeli blok tofua je da upotrijebe ostatke prije nego što se loše. Ključ za njegovo trajanje je međutim način na koji je pohranjen. Postoje dvije metode koje rade sa svim vrstama tofua. Evo što trebate znati.

Najbolje mjesto za pohranu tofu ovisi o tome kada namjeravate koristiti. Ako ga namjeravate upotrijebiti u roku od tjedan dana, otiđite i spremite je u hladnjak. Sve dulje od toga i najbolje mjesto za pohranu tofu je u zamrzivaču (da, stvarno možete pohraniti tofu u zamrzivač!).

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Trgovina Tofu Do tjedna u hladnjaku

Ako ćete jesti tofu u roku od tjedan dana, možete ga u frižideru. Pokrijte tofu s hladnom, po mogućnosti filtriranom vodom i pohranite je u čvrsto zatvorenu posudu ili u kadu u koju je došla prekrivena plastičnom folijom. Promijenite vodu dnevno kako bi tofu vlažan i svjež.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Za duže od tjedan dana, pohranite tofu u zamrzivač

Ako nećete koristiti ostatak tofu unutar tjedan dana od otvaranja spremnika, najbolje mjesto za pohranu je u zamrzivaču. Frozen tofu može trajati do tri mjeseca. Izrežite ga na komade i zamrznite na ploču za pečenje obložene pergamentom dok ne postanu čvrste, a zatim prebacite u posudu ili torbu s hermetičnim zamrzivačem. Odmrzavanje u hladnjaku i istiskivanje bilo kakvog viška tekućine prije kuhanja.

Tofu koji je prethodno zamrznut imat će sturdier, spongier teksture koji neki kuhari zapravo vole svježe tofua – pogotovo kada namjeravate marinirati.

Saznajte više: Da, U redu je zamrznuti tofu (i to zapravo ima veliku korist!)

Pokušajte s našim omiljenim receptima tofu

  • List Pan BBQ Tofu
  • Chickpea tofu s umakom od Tahini
  • List Pan Honey-sezam Tofu i zeleni grah
  • Tofu i Brokula Zelena Curry
  • Tjedan Generalno Tso’s Tofu