Najbolji načini korištenja zamrznutih peciva, pasta i pita

Znaš lijevanje tijesta, phyllo i pita tijesta kao okosnicu mnogih slatkog desert, ali ta svestrana tijesta su dobra za puno više. Zapravo, jedan od mojih najdražih načina za njihovo korištenje je za ukusne zalogaje i predjela, od prhki od peciva do svježih žitarica. Smrznuto tijesto je moja tajna za bezbrižnost, last-minute druženja s prijateljima i obitelji.

Ali ti tijesci, iako slični, nisu stvoreni jednaki. Možda mislite na lisnato tijesto, filo i tijesto od pita kao međusobno zamjenjive, ali svatko ima različite osobine koje ga razdvajaju. Evo što biste trebali znati, uključujući najbolje načine za korištenje bilo kojeg tijesta koje ste sakrili u zamrzivaču.

Znate li svoj tijesto?

Jeste li nakon osjetljivih, mastičnih slojeva? Ili možda želiš masne, ali složenije slojeve? Onda opet, može biti da je čista i prljava ono što tražite. Bez obzira na slučaj, postoji zamrznuto tijesto.

Započni ovdje: Koja je razlika između Phyllo i Puff Pastry?

Kako napraviti lisnato tijesto sira

(Slika: Emma Christensen)

Lisnato tijesto

Što je: Lisnato tijesto, ili pâte feuilletée na francuskom, napravljen je samo maslacem, brašnom i vodom. U zamrznutom obliku, izgleda vrlo slično pita tijesta. No, ono što se razlikuje od ovog tijesta je da se ispušta dok peče. To je zato što je tijesto s tijestom od napitka napravljeno od izmjenjivih slojeva tijesta i maslaca (gdje je tijesto s tijestom maslac ugrađeno u tijesto).

Kako ga koristiti: Dosegnite za lisnato tijesto kada želite prljav, prozračan slojevi. Volimo ga za promet, pečene Brie, slame od sira, palmiers i ukusne kolače.

Kremasti sir od kvasca s prženim patlidzanom, tikvicama i karameliziranim lukom

(Slika: Kelli Foster)

Tijesto

Što je: Ponekad se naziva filo, phyllo znači “list” na grčkom. Poput kolača od lisnatog tijesta, sastoji se od tankih listova tijesta, ali za razliku od njegovog mravlja, fililo sadrži vrlo malo masti. To znači da se, kako peče, slojevi postaju jasni i prljavi.

Kako ga koristiti: Dosegnite za kutiju fililoga tijesta, koji se nalazi u sekciji zamrzivača i prodaje se u ravnim kvadratima ili pecivo, kada ste nakon onih hrskavih, pjegavi slojevi tijesta. Najbolje djeluje kao baza ili ljuska za kolače ili za tradicionalna grčka jela poput baklave ili spanakopite.

Recepti za prženje s tijestom Phyllo

  • Kremasti sir od kvasca s prženim patlidzanom, tikvicama i karameliziranim lukom
  • Feta i Olive Phyllo Cigare
  • Karamelizirani luk i Phyllo Tart
  • Chard i Feta Phyllo Bundt

Svježa kukuruzna gala s tikvicama, timijanom i kozjim sirom

(Slika: Brie Passano)

Pie tijesto

Što je: Pie tijesto je vrlo sličan u sastavu kako bi se pržilo tijesto tijesta i čak izgleda podjednako u zamrznutom obliku. Ali, za razliku od lisnatog tijesta ili fililoga tijesta, pita tijesto nema slojeve. To ne znači da nije sjajno! To je! To je mastan, nježan, i uvijek tako blago pjegav – jednostavno se ne puši poput pogača ili ima mnogo ultra tankih, prljavih slojeva poput fililoga tijesta.

Kako ga koristiti: Ako izrađujete rustikalnu galetu, ručne pite ili lijepu kravu, a zatim tijesto od pita je pravi izbor za vas.

Recepti za prženje s tijestom od pita

  • Luk i gljiva
  • Svježa kukuruzna gala s tikvicama, timijanom i kozjim sirom
  • Pileći Empanadas
  Mighty ukusna, moćna skupo: bobice