Najbolji način za spremanje proljetnih lukova

Jedna od mojih najdražih stvari koje će se izvući iz zemlje u toj jarkoj, svježoj sezoni jesu proljetni luk. Često se zaboravljaju zbog neprilika uzbuđenja zbog stvari poput šparoga i rampe, ali zaslužuju jednako entuzijazam.

Proljetni luk su uglavnom samo mladi luk koji se bere prije nego što dugo ljeto sazrijevaju u veće papirnate kože koje jedemo redovito. To je upravo ono što ih čini tako posebnim! Oni okusuju kao najbolja, najslađa verzija sebe. Ako ih vidite na poljoprivrednom tržištu ili trgovini, potičem vas da dovedete kuću s vama. Zatim slijedite ove savjete za pohranu kako biste mogli voziti što je dulje moguće.

Kako spremiti proljetni luk

Kratkoročni rok: Ako planirate koristiti svoje lukovice u roku od nekoliko dana, dobro je ostaviti ih na pultu, sve dok kuhinja nije izuzetno vruća. Nakon otprilike tri dana, početi će pokazivati ​​znakove vrenja.

Dugoročno: Tražite da ti luk traje neko vrijeme? Zatim je najbolje zadržati lukovice u hladnjaku. Oni sadrže više vlage od zrelih luk, tako da ih držite na sobnoj temperaturi dulje od nekoliko dana moglo bi ih uzrokovati plijesan. Držite ih u čvrškoj ladici, zapečaćeni u plastičnoj vrećici, i ostat će svježi oko dva tjedna.

Povezano: Koja je razlika između škampi, zelenih lukova i proljetnih lukova?

Proljetno povrće i piletina

(Slika: Maria Siriano)

Kako koristiti proljeće luk

I obje žarulje i zelena stabla mogu se koristiti na proljetnom luka. Dok je žarulja slađa od redovitog luka, zelje imaju intenzivan okus od škampa. To znači da su prekrasna pečena ili pečena cjelina kao sezonska bočica.

Dvaput ih iskoristite pomoću žarulja i vrhova zasebno. Žarulje ne moraju biti oguljene i mogu se koristiti gdje god se traže regularni luk. Posebno su lijepo kuhani uz ostalo proljetno povrće u braštima, frittatama i juhama. Vrhovi se mogu sjeckani i dodati sirovom salatama ili skuhati i posipati preko pizze ili bacati s tjesteninom.

Kako volite uživati ​​u proljetnim lukovima?