Najbolja tjestenina za salate od tjestenine

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Je li vrsta ili oblik tjestenine zaista važan za salatu od tjestenine? Teoretski, možete napraviti salatu od tjestenine s bilo kojom vrstom tjestenine koju želite, ali evo nekoliko stvari koje treba razmisliti kako biste mogli napraviti najbolji izbor.

Odaberite suhu, a ne svježu tjesteninu

Dok je svježa tjestenina ukusna, njezina delikatna priroda znači da nije dobar izbor za salate od tjestenine. Osušena tjestenina je jeftinija, lako se uvijek nalazi uokolo, i bit će mnogo bolja kada se baca s preljevom i ostalim sastojcima i poslužuje se hladno ili na sobnoj temperaturi.

(Slika: Jiri Hera / Shutterstock)

Oblik i veličina tjestenine

Veličina tjestenine koju odaberete važno, pogotovo ako ćete ga poslužiti na povremenom okupljanju gdje ljudi ne moraju nužno jesti za stolom. Kratka tjestenina poput farfalle ili fusilli znači da je lakše poslužiti i lakše jesti – bez rotiranja ili dugih rezanata!

Tjestenina koju odaberete trebala bi imati noktiju i šupljine da zamke u tijesto za salatu, začinsko bilje i druge arome. Za posebno snažno okusom, debeli preljev kao pesto, cijevi tjestenine kao što su penne ili makaroni su veliki izbori koji imaju puno površine da se zgrabite u okusu.

Savjeti za kuhanje tjestenine

Nakon što napravite svoj izbor tjestenine, sjetite se ovih tri savjeta za kuhanje tjestenine za salatu od tjestenine:

  1. Kuhajte ga u iznimno slanoj vodi. Posluživanje hladne hrane nijemo njegovim okusima, tako da želite osigurati da je vaša tjestenina dobro pripremljena za kuhanje.
  2. Kuhati tjesteninu malo prošlosti al dente. Budući da ga ne kuhate u umaku i poslužite ga toplo, kuhajte tjesteninu minutu duže nego što biste inače htjeli, ali nemojte mu pustiti. Tjestenina dobiva tvrdo i žvakav dok se hladi, pa će ovo dodatno vrijeme kuhanja zadržati vlagu.
  3. Haljina tjestenine dok je još topla. Ako bacate tjesteninu s preljevom dok je još malo toplo, to će apsorbirati odijevanje i biti više flavorful.